Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sesli Sohbette Mekansallaştırılmış 3B Ses Deneyimi

Sesli Sohbette Mekansallaştırılmış 3B Ses Deneyimi

High Fidelity, patentli uzamsal ses teknolojisi sayesinde ses odalarında senkronize ve sürükleyici ses deneyimi sunuyor.

Geçtiğimiz hafta uzaktan iletişimin yükselen trendi sesli sohbet odalarını detaylıca ele alan bir yazı paylaşmıştık. Discord ile popülerleşen sesli sohbet odalarında diğer şirketlerin bu alandaki yer kapma savaşını ve yenilikleri ele almıştık. Yüksek detaylı ortamları, mekansallaştırılmış 3B sesi, gerçekçi avatarları ve blockchain üzerine kurulu çalışma ekonomisiyle High Fidelity, bu alanda yeni ve farklılaşan bir uygulama.

3 boyutlu uzamsal sese dayalı sanal dünyada sohbet deneyimi

Ryan Downe Karpf, Irena Freidrica Heiberger ve Second Life’ın da kurucusu olan girişimci Philip Rosedale tarafından 2013 yılında kurulan şirket, kullanıcıların diğer kullanıcılar ile sanal bir ortamda bir araya gelmesine imkan tanıyor. Bu sanal gerçeklik platformu aynı anda 500 kişiye kadar insanın bir araya gelmesine imkan tanıyor. High Fidelity’i diğer sesli sohbet odalarından ayıran en büyük farklardan biri sesi mekansallaştırarak dağıtması. Kullanıcının avatarı bulunduğu ortamda hangi yöne doğru bakıyorsa ses o yönde veriliyor. Dinleyen kişiler avatarlarının uzaklığına ve yönüne bağlı olarak sesi algılıyor.

Uzaktan İletişimde Yükselen Trend: Sesli Sohbet Odaları haberimizde de değindiğimiz gibi High Fidelity’nin patentli teknolojisi, yüzlerce farklı ses kaynağının aynı anda duyulabilmesi imkan tanıyor. Dolayısıyla herkes aynı anda konuşsa dahi ses kesilmeleri yaşanmıyor. Bunun için sunucudaki ses kaynaklarını mekansal hale getiriyor. Böylece görüntülü görüşme uygulamalarındaki sabit, yapay ve yorucu ortam daha gerçekçi bir deneyime dönüşüyor.

High Fidelity’de ders, konferans, konser deneyimi

High Fidelity’nin bulut tabanlı sürümünü tarayıcı üzerinden deneyimlenebiliyor. Bu sayede aile içi sohbet etme, arkadaşlarla sanal bir ortamda bir araya gelme, ufak çaplı partiler gerçekleştirme, dersler, konferanslar ve konserler verme daha yüksek ses kalitesiyle mümkün oluyor.

High Fidelity için dönüm noktası olarak kabul edilebilecek etkinlilerden biri de bu yıl dijital olarak düzenlenen CES 2021’de gerçekleşti. Şirket, Spatial Web iş ortağıyla birlikte Billie Eilish’in canlı performansını sundu.

 

Philip Rosedale ve High Fidelity’deki ekibi, 3 boyutlu uzamsal sese dayalı sanal dünyayı geliştirmeye devam ediyor. High Fidelity’de şu anda aynı ortamda 20 kişiye kadar ücretsiz olarak bir araya gelinebiliyor. Buradan deneyebilirsiniz.

Görsel: High Fidelity