Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’dan Dev Ekranlı Dijital Kokpit

Samsung’dan Dev Ekranlı Dijital Kokpit

Samsung kendi alanındaki teknolojileri otomotiv sektörüne uyarladığı dijital kokpit projesinin son halini CES 2021'de tanıtıyor.

Samsung, bugün başlayan ve 14 Ocak’a kadar sürecek olan teknoloji fuarı CES 2021’de en son model dijital kokpitini tanıtıyor. Şirket ilk kez 2018’de duyurduğu bu projeyle en yeni telekomünikasyon, yarı iletken (semiconductor) ve ekran teknolojilerini otomotiv sektörüne uyarlamış. Bunu yapabilmek için de 2016 yılında satın aldığı HARMAN’ın otomotiv alanındaki uzmanlığından faydalanmış.

Dijital Kokpit

Dijital kokpit yolculara konforlu bir alan ve sürüşle ilgili kolaylıklar sunuyor

İletişimi basitleştirmeye ve hareket halindeyken eğlenceli deneyimler sunmaya odaklanan projenin amacı, araçları yolcuların içinde kalmaktan keyif aldığı ve ayrılmak istemeyecekleri yerlere dönüştürmek. Dijital kokpit 2021, geniş 49 inçlik bir QLED ekranla gelişmiş bir ses sistemini birleştiriyor. Bu ekran, kullanıcıların özelleştirilmiş bir eğlence deneyiminin keyfini çıkarırken, aynı zamanda çevrelerindeki dünyayla iletişim kurmalarını sağlamak üzere tasarlanmış. Kokpitin içinde tüm ekranlar aracı çok yönlü ve kullanışlı, çok amaçlı bir alana dönüştürüyor. En güçlü yönlerinden biri de, kullanıcıların bu özellikleri kesintisiz kullanmalarına olanak tanıyacak olan 5G teknolojisiyle uyumlu olması.

Kullanıcı eğlence modunda değilse ve çalışmak için uygun bir ortam arıyorsa, Samsung dijital kokpiti mobil bir ofise dönüştürebiliyor. Video konferanslarını kolayca araç içinde gerçekleştirebiliyor. Kokpit videolu içerikleri düzenlemek için de çok uygun bir ortam sunuyor.

Dijital Kokpit

Samsung sağlık hizmeti de bu okpit sayesinde otomobile entegre olabiliyor. Bu hizmet sayesinde kullanıcı uçağa binmeden hemen önce sağlık durumunu analiz edebiliyor. Ayrıca sistem yolcuların stres seviyelerini düzenli olarak izliyor ve rahatlamalarına yardımcı olmak için aracın ışıklandırmasını, kokusunu veya müziğini ayarlıyor. Kokpit uzak mesafe seyahatlerinde de oldukça avantaj sağlıyor. Samsung sağlık hizmeti sayesinde araç içinde dinlenen yolcuların uyku düzenini ve göz kapaklarının hareketini analiz edebiliyor. Böylece sürüş esnasında uyanık kalmasını sağlamaya yardımcı oluyor.

360 derece izleme yapabilen kameraları sayesinde çevredeki araçları ve yayaları tanıyabiliyor. Bu sayede sürüşü de kolaylaştırıyor. Sürücü kokpit üzerinden araç önündeki ekrana mesaj ekleyebiliyor. Bu sayede yaylarla “önce sen geç” gibi net mesajlarla iletişim kurabiliyor.

Samsung ürün hakkında şu açıklamalara yer vermiş: “İnanılmaz bir içerik çağında yaşıyoruz. Dijital kokpit 2021, size bu içeriğin her zaman, her yerde keyfini çıkarma özgürlüğünü sunuyor. Bunu, aracınızı oturma odanız kadar konforlu bir mobil eğlence merkezine dönüştürerek yapıyor.”

Dijital Kokpit

Görsel: Samsung Newsroom