Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CES 2014 – TV ve Görüntü

CES 2014 – TV ve Görüntü

Consumer Electronics Show 2014'ten öne çıkan ürün ve teknolojiler.

CES bir elektronik ürünler fuarıyken gittikçe önemli bir şova dönüşüyor. Artık sadece TV ve telefon üreticileri değil, teknoloji şirketleri, otomotiv devleri de yeni ürünlerini CES’te duyuruyorlar. CES 2014’te öne çıkan bazı lansman ve ürünleri Bigumigu’da kısaca derlemek istedim. Bu konuda da Türkiye’deki en iyi teknoloji içerik üreticilerinden LOG’dan yararlandım.

CES’teki birçok ürün ve teknoloji arasında belli başlıkların 2014 için özellikle önemli olduğuna inanıyorum. İncelememi de bu başlıklarda topladım: Giyilebilir Teknoloji, Akılı Ev ve Mobil Aksesuarlar, TV ve Görüntü, 3 Boyutlu Baskı.

TV ve Görüntü
Samsung Full HD’den dört kat daha detaylı görüntü sunan yeni nesil Ulltra HD televizyonlarını CES’te tanıttı. S9 serisine eklenen 110 inç ekranlı modelin yanı sıra farklı ekran büyüklüklerinde modellere sahip U8550 serisi ile U9000 kavisli ekranlı UHD TV tanıtılan ürünlerdi.Daha önceden pazara sunulan Samsung’un üst seri televizyonlarında yer alan gelişim kiti özelliği, Ultra HD televizyonlarda da kullanılıyor. Böylece Samsung’un 2014 model Ultra HD televizyonunu satın alan bir kullanıcının, 2015 yılında piyasaya sürülecek Samsung marka televizyonların özelliklerine gelişim kiti sayesinde kavuşabilmesi sağlanıyor. Gelişim kiti televizyonda yer alan CPU, bellek ve GPU gibi özellikleri yükseltebilmeye imkan tanıyor. (LOG yazısı)
Sony 4K Ultra Short Throwadlı projektör sisteminin lansmanını da CES’te yaptı. Projektörü diğer 4K projektörlerden ayıran en önemli özelliği 147 inç büyüklüğündeki görüntüyü istenilen her duvara metrelerce mesafeye gerek duymaksızın duvarın önünden yansıtabiliyor olması. Böylece odanın ortasında duran veya tepeden sarkan projektörlerin neden olduğu görüntü kirliliği ortadan kalkıyor.Sony’nin Life Space UX konsepti çerçevesinde tanıtılan projektör, lazer ışık kaynağı sayesinde yansıtıldığı herhangi bir yüzeye 66 inç ile 147 inç arasında görüntüyü aktarabiliyor. Projektör bir konsol şeklinde tasarlandığı için oldukça estetik çizgilere ve görüntüye sahip. (LOG yazısı)

Keecker bir robot projektör. Wi-Fi sayesinde iOS ve Android’li cihazlar ile web üzerinden kontrol edilen ürün, tanklarda da kullanılan palet sistemiyle hareket ediyor. Uygulaması aracılığıyla belli bir mesafe içinde gezinebilen Keecker, içindeki videoları 1280×800 piksel çözünürlükle duvara yansıtabiliyor. (LOG yazısı)



Microsoft ve aksiyon kameraların kralı GoPro, işbirliğine gittiklerini CES’te duyurdu. Xbox One ve Xbox 360 kullanıcıları için sunulacak kanal sayesinde kullanıcılar GoPro tarafından seçilecek içerikleri izleyebilecek. Kayak, sörf, motokros, aile ve macera gibi kategorilerde bir çok içeriği kullanıcılara sunacak olan GoPro, Xbox kanalı üzerinden kamera satışı da yapacak. (LOG yazısı)