Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dürbünün Dijital Hali: DoubleTake

Dürbünün Dijital Hali: DoubleTake

Doğa ve macere sevenler için NexOptic tarafından geliştirilen dürbün DoubleTake, sunulan özellikleriyle dijital fotoğraf makinesi deneyimi yaşatıyor.

CES 2019’la birlikte gelecek yılların teknolojileri hakkında öngörülere sahip olurken, kullanıcıların hayatına renk katabilecek projeleri de tanıma fırsatı bulduk. Doğaseverler için NexOptic tarafından geliştirilen DoubleTake, sıradan dürbünlerin aksine, sizi heyecanlandıran bir görüntüyü veya anı arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlıyor.

Dürbünler yıllar içinde çarpıcı bir şekilde değişmedi. Kanadalı teknoloji şirketi NexOptic, bu algıyı dijital dürbünü DoubleTake ile değiştirmeyi hedefliyor. CES 2019’da duyurulan DoubleTake, 5 inç yüksek çözünürlüklü LCD ekrana sahip bir dürbün. Böylece aynı anda birden fazla kişi tarafından paylaşılabilecek rahat bir izleme deneyimi sunuyor.

CES 2019’da prototip olarak tanıtılan DoubleTake, dört çekirdekli Ambarella H2 işlemci, gerçek zamanlı görüntü sabitleme, yüksek çözünürlüklü LCD ekran gibi özelliklerle kullanıcılara sunulacak. Bu özelliklerinin yanı sıra DoubleTake, fotoğrafları mobil cihazınızla paylaşma ve hatta 4K video kaydetmenize olanak sağlıyor.

Darbelere karşı dayanıklı ve su geçirmeyen DoubleTake dürbünün 2.5x ve 10x boyutlarında iki optik yakınlaştırma seviyesi bulunuyor. Ayrıca GPS, WiFi, Bluetooth, USB-C bağlantılarına imkan tanırken, performansı ve kompaktlığı artırmak için çeşitli optik mühendislik teknikleri içeren ve NexOptic tarafından geliştirilen Blade Optic teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.

Şu anda prototip aşamasında olan DoubleTake’in henüz tam boyutları ve özellikleri açıklanmadı ancak geliştirici, onu oldukça hafif ve kompakt olarak tanıtıyor. Su geçirmez ve darbelere karşı dayanıklı olmasıyla arazide yeni bir deneyimin kapısını aralayan DoubleTake hakkında bazı endişeler de bulunuyor elbette. LCD ekranının parlak güneş ışığı altında ne kadar verimli olacağı ve pil ömrünün arazi koşullarında ne kadar uzun süre dayanacağı şu an için belirsizliğini koruyan konular.

Ürünün fiyatlandırma çalışmaları devam ederken NexOptic, DoubleTake’i bu yıl satışa çıkarmayı hedefliyor.

Görsel: NexOptic