Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Teknoloji Dolu Geleceğin Çalışma Ortamı: Merger

Teknoloji Dolu Geleceğin Çalışma Ortamı: Merger

Keiichi Matsuda bu kez iş hayatı konsepti çevresinde kurgulanan kısa filmi Merger ile teknolojinin hayatımızı istila edişini gözler önüne seren bir ütopya yaratıyor.

Artırılmış gerçeklik kimi zaman günlük hayatı daha keyifli hale getiren kimi zamansa hayatımızı kolaylaştıran ürünlerle karşımıza çıkıyor. Mesela, dilediğimiz yere çizim yapmaya ve hatta başkalarının çizimlerini de keşfetmemize imkan sağlayan 3B resim uygulaması Artopia ya da okuduğunuz hikayeleri kendi sesimizle canlandıran Read To Me arttırılmış gerçeklikle hayatımıza neşe katan uygulamalar olurken North tarafından geliştirilen Focals yalnızca bir gözlük olmanın ötesine geçimeyi başarıyor. Bluetooth ile kullanıncının telefonuna bağlanarak ona mesajlarını görüntüleyebilir. Uber çağırabiliyor. Ve takvim, hava durumu gibi temel bilgileri de yine gözlük ekranı üzerineden paylaşabiliyor. Bu yönüyle arttırılmış gerçeklik ile hayat her zamankinden daha kolay oluyor. Keiichi Matsuda’nın yeni projesi Merger da artırılmış gerçeklik içindeki çalışma ortamlarına odaklanıyor.

Teknoloji’nin İstila Ettiği İş Yerleri 

Bu ilginç ürünlerin yanı sıra tasarımcı ve film yapımcısı Keiichi Matsuda, arttırılmış gerçeklikle hazırladığı videolarla ütopyaları gerçeğe dönüştürüyor ve izleyiciye farklı bir deneyim yaşatıyor. Keiichi Matsuda 2016 yapımı HYPER-REALITY isimli kısa filmiyle, toplum düzeyindeki tüm unsurları dijital bir pazara ve sergi alanına dönüştürerek teknolojinin istilasıyla geleceği kurgulamıştı. Şimdi de Keiichi Matsuda‘nın yeni projesi Merger da benzer bir yaklaşımla iş hayatı konsepti üzerinden geleceği günümüze getirerek eleştirel bir yaklaşımla hayata karşı bakışımızı sorguluyor. Filmde, hayatının son dört dakikasına eşlik ettiğimiz karakterimizi, Sarah Winter canlandırıyor. Bir sanal gerçeklik filmi olmasıyla 360 derece görüş kapasitesine sahip olduğumuz film, bu yönüyle izleyiciyle etkileşimi arttırarak onu da bu çevrenin bir parçası haline getiriyor ve karakterimizin hayatının içine sokuyor. Sanal ve gerçek dünyanın birbirinin içine geçtiği filmde, kendini bu sanal gerçekliğin bir parçası haline getirmeyi planlayan karakterimiz adeta bir terapistle konuşuyormuşçasına hayatını inceliyor. Böylelikle onun düşünceleri, duygu durumu ve yaşantısı bizim de gerçekliğimiz haline geliyor. Tabii ki karakterimiz bu konuşmayı gerçek bir terapist yerine, sanal bir varlıkla yapıyor. Bu durum bile başlı başına tüm bu ütopyayı sorgulatmaya yetiyor.

Künye:

Yönetmen: Keiichi Matsuda
Başrol: Sarah Winter
Görüntü Yönetmeni: John Lindquist
Yapımcı: Guy Walker
Ses ve Müzik: Skillbard

Görsel: Vimeo, Instagram