Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mitsubishi’den Uzaktan Çalışanlar İçin Mobil Ofis

Mitsubishi’den Uzaktan Çalışanlar İçin Mobil Ofis

Mitsubishi, uzaktan çalışanlar için Mitsubishi Canter 2WD model kamyonuna dayalı bir mobil ofis konsepti hazırladı.

Uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte mobil ofislere olan ilgi de arttı. Örneğin Sunlight’ın Home Office on Wheels isimli karavanı pek çok dijital göçebenin hayallerini süsleyen bir araç olarak dikkatleri çekti. Nissan NV350 Caravan Office Pod Concept de en güzel örneklerden biriydi. Şimdi sırada Mitsubishi’nin bir kamyon modeline konsept tasarım NOMADPro Canter var.

Kamyondan mobil ofise: NOMADPro Canter

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation’ın (MFTBC) NOMADPro Canter‘ı, uzaktan çalışanlar için yeni bir yaşam tarzı öneriyor. Aynı zamanda dış dünyayla derin bağlantıyı teşvik eden bir konsept araç. “Doğanın iyileştirici gücünden yararlanma” konseptine dayanıyor. Araç, mobil çalışma alanı sunan hafif bir kamyon olarak tarif edliyor. Bu kamyon, hem Japonya’da hem de denizaşırı ülkelerde çeşitli amaçlarla kullanılan Mitsubishi Canter’in 2WD modelini temel alıyor.

Evden çalışmanın egzersiz eksikliğine ve sosyal izolasyona yol açabileceğini çoğumuz pandemi sürecinde deneyimledik. MFTBC ekibi, NOMADPro CANTER’ı tasarlarken iş-yaşam dengesini desteklemeyi ve çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlığını korumayı hedeflemiş.

NOMADPro Canter, kolayca saklanabilen ayarlanabilir bir masa ve banklarla iki kişilik bir iş istasyonu. Hareket ettirilip isteğe göre açılabilen bir yatağa ek olarak mutfak, lavabo ve duş donatılmış. Böylece kullanıcı işten sonra dinlenebilir ve dilerse araçta konaklayabilir. Alan kompakt olmasına rağmen arabanın sağ tarafındaki kanat tamamen açılabiliyor ve bu da kullanıcılar yeşil alanda ise çalışırken kendilerini doğaya yakın hissetmelerini sağlıyor.

Görsel: Mitsubishi Fuso