Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalnızlar İçin Sıra Dışı Bir Akşam Yemeği Deneyimi

Yalnızlar İçin Sıra Dışı Bir Akşam Yemeği Deneyimi

Yalnız insanlar için özel olarak tasarlanan Lonely Noodle adlı pop-up restoranı, farklı konseptiyle yalnızlık hissini azaltmayı hedefliyor.

“Hiçbir lokantada tek kişilik bir masa bulamazsınız. Toplum sizi yalnızlıktan kurtarmak için gerekirse ruh sağlığınızla oynar” der Küçük İskender. Onunla aynı fikirde olan birileri daha var. Şanghay’da bulunan bir restoran kalabalık içinde yalnız kalabilmenin şık bir yolunu sunuyor.

Lonely Noodle adlı pop-up restoranı, sahip olduğu iç mekan tasarımıyla şehirdeki yalnız insanlara benzersiz bir akşam yemeği deneyimi yaşatıyor. Ortadaki ana sahneye bakan tek kişilik masa ve servislerin bulunduğu kabinlerden oluşan mekan, sosyal hayattan kopmadan yalnız kalıp kafa dinlemek isteyenlere eğlenceli bir alternatif yaratıyor.

Restoranın iç mekan tasarımında müşterilerin rahat hissedebilmeleri amacıyla açık yeşil renk tercih edilmiş. Metal iskeleler kullanılarak tamamen camdan inşa edilen restoran girişi, loş ışıklı bir koridorla tek kişilik kabinlerin bulunduğu alana açılıyor. Kabinlerin baktığı ortadaki sahne alanında ise her gece “Blind Box Show” adıyla canlı şovlar düzenleniyor. Lonely Noodle, yalnızca akşam 8’den gece 2’ye kadar hizmet veriyor.

J&Dragon Group tarafından tasarlanan restoran, “Gerçek bir mola vermek istiyorsanız, kendinize bir kase noodle verin.” sloganıyla müşterilerine sesleniyor. Şehrin getirdiği ve gecenin yoğunlaştırdığı yalnızlık hissi ile sosyal kaygıyı azaltmayı hedefleyen restoran konsepti, ismiyle müsemma olarak bir süreliğine hizmet vermeye devam edecek. Zira pop-up restoranlar, belirli bir zamanda belirli bir menünün servis edildiği, geçici süreli hizmet veren mekanlar olarak biliniyor.

Görseller: CreatAR