Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türk Sinema Tarihinin En Hüzünlü Hikayesi Yeniden Yazılabilir mi?

Türk Sinema Tarihinin En Hüzünlü Hikayesi Yeniden Yazılabilir mi?

LÖSEV 20. yılında yayınladığı "Canım Kardeşim-LÖSEV" adlı filmle, lösemi tedavisi konusunda alınan yolu ve hedefini aktarıyor.

LÖSEV, 1998 yılında Ankara’da Pediatrik Hematolog Sayın Dr. Üstün Ezer tarafından kuruldu-kendisi halen yönetim kurulu başkanı. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en saygın vakıflarından biri. Öyle ki lösemiye yakalanan çocuklar için ülkemizde hayati bir önem taşıyor. Vakıf, 20. yılında misyonunu ve hedefini anlatan bir film yayınladı. Canım Kardeşim – LÖSEV başlıklı film, Yeşilçam klasiği Canım Kardeşim’in finalini yeniden yorumlayarak kalplerimize dokunuyor.

Bir zamanlar lösemi çaresiz bir hastalık gibi görülüyordu

1973 tarihli Canım Kardeşim’in yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez üstlenmişti. Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kahraman Kıral, Metin Akpınar, Adile Naşit ve Kemal Sunal’ın oynadığı dram filminin senaryosunu Sadık Şendil kaleme almıştı. Film, Türk sinemasının en iyi dram filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filmde Tarık Akan’ın canlandırdığı Murat karakteri, kardeşi Kahraman’ın kanser olduğu haberini alıyor. Doktor, “Ne yazık ki yapacak bir şey yok” diyor ve kardeşini hoş tutmasını, onun her isteğini yerine getirmesini salık veriyor Murat’a. Kahraman’ın en büyük isteği ise televizyon. Ancak yoksulluk nedeniyle bu isteğin yerine gelmesi zaman alıyor. Bir gün Murat ve en yakın arkadaşı Sadık, eve televizyon getirdiklerinde ise her şey için çok geç kalmış oluyorlar. LÖSEV, bu kaderi değiştirmenin zamanı geldiğini vurguluyor ve senaryoyu mutlu sonla güncelleyerek izleyiciye Canım Kardeşim – LÖSEV’i sunuyor.

LÖSEV’in hedefi lösemi tedavisinde başarı oranını %100’e ulaştırmak

Canım Kardeşim, o zamanlar löseminin ne denli çaresiz bir hastalık gibi görüldüğünü de ortaya koyuyor. Oysa o günlerden bu yana LÖSEV’in emekleriyle gerçekten çok şey değişti. Lösemide bugünkü başarı oranı %90’ın üzerinde. LÖSEV’in hedefi bundan sonra %100’e ulaşmak.

LÖSEV’in projelerini, Facebook sayfası, Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilir; internet sitesi üzerinden bağış yaparak ya da gönüllü olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Künye:

Reklamveren: LÖSEV
Reklam Ajansı: Rafineri Reklam Ajansı
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Emre Kaplan
Yaratıcı Yönetmen: Ali Şener, Kerim Gürsel, Doğu Göcük
Yaratıcı Ekip: Anıl Tiryaki, Burçak Beşlioğlu, Faruk Terzi, Özge Ateş,
Asya Aydın
, Büşra Aksu

Marka ekibi: Erbek Onur, Nazlı Elibol
Ajans Prodüktörü: Şafak Serter
Yapım Şirketi: FilmPark
Yönetmen: Bahadır Karataş
Post Prodüksiyon: 1000 Volt

Görsel: YouTube