Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Turistin Gözünden Paris’in Hızlandırılmış Videosu

Bir Turistin Gözünden Paris’in Hızlandırılmış Videosu

New York'lu sanatçı Tyler Fairbank, 2 haftalık Paris seyahati boyunca şehrin tüm turistik noktalarını birleştirerek hızlandırılmış bir video hazırladı.

Konu geniş bir skalayı kilit noktalarıyla aktarma olunca hikaye anlatım teknikleri arasında hızlandırılmış video (timelapse) bir adım öne çıkıyor. Bir şehri, ülkeyi veya semti ölçeği ne olursa olsun birkaç adımda turistik rehber hizmeti misali gösterebiliyoruz.

New Yorklu video sanatçısı Tyler Fairbank, geçtiğimiz yaz kız arkadaşıyla birlikte Paris‘te geçirdiği iki haftayı kaydederek 2 dakikalık hızlandırılmış videoya dönüştürdü. Eyfel Kulesi’nden başlayan yolculuk Paris’in dünyanın en büyük turistik merkezlerinden birisi olmasını sağlayan hemen her unsuru barındırıyor. Louvre Müzesi’nden şehrin kanallarına, Notre Dame Katedrali’nden Champs-Élysées Caddesine ve Zafer Takı’na kadar Paris’in tarihine ve bugünün ışık tutan tüm anıtlar yer alıyor.

Şehir devlet yönetimlerinden Rönesans’a, kendini gelişmiş olarak tanımlayan ve bu gelişmişlik içinde dünyanın geri kalanını, tarihi ve sistemi düzenleyebilebilen Paris’te bir turist olarak gezmek isteyenler için bir çırpıda özümsenebilen bir özet değerine sahip Bonjour Paris.

Görsel: Vimeo