Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geleneksel Animasyon ile Hızlandırılmış Fotoğrafçılığın Deneysel Birleşimi

Geleneksel Animasyon ile Hızlandırılmış Fotoğrafçılığın Deneysel Birleşimi

İki farklı tekniği birleştirerek üretilen Cinema Dehors, rutin içinde boğulurken kaçırdığımız güzelliği irdeliyor.

Aynı açı içerisinde görüntüyü akış içinde saklamaya yönelik geliştirilen fotoğraf ve video tekniği timelapse (hızlandırılmış görüntü) diğer sanat teknikleriyle çalıştığında ortaya ilginç eserler çıkıyor. Julian Tryba, bu tekniği parçalara ayırıp karışık bir sırayla birleştirerek Boston şehrinin hızlandırılmış görüntüsünü oluşturmuştu. Farklı katmanlarda farklı zaman dilimlerine yer vererek aynı karede şehrin çeşitli suretlerini yansıtıyordu.

Filippo Rivetti, ağırlıklı olarak doğa ve hızlandırılmış görüntü çalışan, fotoğraf ve video sanatçısı. Farklı temalarla kimi zaman kendi projeleri için kimi zaman markalar için üretim yapıyor. Cinema Dehors isimli işini ise Sidney’deki Tropfest festivalinde yarışmak için hazırlamış. Fakat elemeleri geçemediği için de sanatçının heyecanı sekteye uğramış. Bu hafta eseri Vimeo tarafından Editörün Seçimi etiketini kazanınca “Tropfest elemelerini geçemedi ancak bugün Vimeo Editörün Seçimi olarak yayınlanıyor!” sözleriyle Facebook sayfasından hislerini paylaşıyor.

Animasyonları Tatiana Poliektova tarafından yapılan filmde günlük hayatın rutinleri ve teknoloji arasında geçen günlere eleştiride bulunarak doğaya ve her zaman görüp bakmaya tenezzül etmediğimiz güzelliklere dikkat çekiyor. Video hızlandırılmış doğa görüntüsüyle birleştirilen animasyon efektlerinden oluşuyor. İki farklı tekniğin bir arada kullanılarak alternatif sonuçlar almanın sade bir örneği.

Müzik: Where’s My Banjo – RIMSKY

Görsel; Vimeo