Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kült Filmlere Türkiye’nin Tasarım Anlayışıyla Afişler

Kült Filmlere Türkiye’nin Tasarım Anlayışıyla Afişler

Yasin Arıbuğa ve Ahmet Buğra Avcılar, Turkisch Modern serisiyle Türkiye'nin karakteri olmuş el ilanı tasarımlarını Hollywood'un ünlü yapımlarına uyarladı.

Klasik sanat eserlerine İstanbul’u gezdiren, ünlü tabloları ise canlandıran Yasin Arıbuğa, son projesinde Ahmet Buğra Avcılar ile birlikte günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ve bir bakıma rüküşlüğüne iltimas göstererek hoş gördüğümüz el ilanlarını daha bilindik bir dünyaya taşıyor. Turkisch Modern isimli çalışma LED tabela dükkanı, pide salonu, fotoğrafçı, mefruşatçı, kuaför gibi meslek gruplarının sahip olduğu broşür tasarımlarını uyarlıyor.

Yerel tasarımlar Hollywood’da

Bir tasarım dilinden ve bütünlükten bahsediyorsak, bu el ilanlarının dili ve çizgisi de bu coğrafyaya özgü. Hatta bazı tasarımlara o kadar aşinayız ki artık fark etmiyoruz dahi. Kanıksamışız. Arıbuğa ve Avcılar’ın Turkisch Modern serisi ise kimliğimize işlemiş tasarımlara küresel bilinirlik sunuyor. Elbette bunu da Hollywood’un ünlü filmlerine afişler tasarlayarak yapıyorlar.

İkili seriyi Turkisch Modern: BÖLÜM I ismiyle yayınlıyor ve devamının gelebileceğinin de sinyalini veriyor. İlk bölümde projeye American History X, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Back to the Future, Fight Club, Pulp Fiction, Reservoir Dogs, The Pianist, Forrest Gump, Titanic, Mr. and Mrs. Smith konuk oluyor. Sol tarafta afişe ilham veren tasarımı, solda ise Hollywood uyarlamasını inceleyebilirsiniz.

Görsel: Behance