Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Súa Agapé’den Renklerin İçinde Kaybolacağınız Bir Dünya

Súa Agapé’den Renklerin İçinde Kaybolacağınız Bir Dünya

Guatamalalı çizer Súa Agapé, saykodelik çizgileriyle bizleri adeta büyülü bir defterde gezintiye çıkarıyor.

Guatemalalı illüstratör Súa Agapé (@suagape); GIF, çizim ve animasyonlarında kadınların, atların ve kozmosun başrol aldığı mistik, fantastik evrenler yaratıyor. Simetriden bir illüzyon yaratmayı seviyor. Mekan ve kişilerin renkleriyle büyülü bir şekilde oynuyor.

Mistik Dünyaya Açılan Renkler

Súa Agapé, geçtiğimiz sene Vice, Ello gibi mecralarda yetenekli genç kadın sanatçılar arasında isminde bolca söz ettirdi. Genç sanatçı, University of San Carlos of Guatemala’da Grafik Tasarım ve Meksika’daki Digital Invaders’da da Dijital Yaratıcılık okudu. 2016 yılında ise “Latin American Illustration Chosen Winner NY 2016” seçildi.

Evreni kucaklayan çizimler yapan Súa Agapé referans olarak yerel bitki örtüsünü alıyor. Guatemala’nın bir çizerin çok etkileneceği bir coğrafya ve atmosfer olacağını söylüyor Súa Agapé. Özellikle kendisinin burada yerli olmasınınsa hayal gücünü çokça etkilediğine inanıyor. Mistik referanslarının çoğunun büyürken hayal ettiği şeyler olduğunu belirtiyor.

Sanatçı’nın 10 milyondan fazla görüntülenen GIF’leri Giphy‘de mevcut. Instagram‘ında ise kişisel hayatıyla birlikte işlerini de paylaşıyor. Behance‘i ve Ello‘yu ise profesyonel olarak kullanıyor. Sanatçı gelecekte çizgilerini tekstil ile birleştirmeyi planlıyor.

Görsel: Ello.co/suagape