Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Cam Heykeller

Giyilebilir Cam Heykeller

Heykeltıraş Kit Paulson, giyilebilir cam sanatı işleri üretiyor.

Günümüzde, klasik cam sanatı uygulamalarının dışına çıkan pek çok sanatçıya rastlamak mümkün. Satoshi Tomizu’nun galaksileri tasvir eden cam küreleri, Kiva Ford’un deney tüpleriyle yarattığı cam heykeller ve Rick Satava’nın camdan deniz anaları camla ne tür sıra dışı işler yapılabileceğini gösteren çalışmalardandı. ABD’li heykeltraş Kit Paulson ise bu daldaki ustalığını camı dantel gibi işlediği yapıtlarıyla ortaya koyuyor.

Anatomi ve cam sanatı

Bilime ve tarihe duyduğu yoğun ilgi Kit Paulson’ın işlerine yansımış. Son birkaç yıldır özellikle insan anatomisine yoğunlaşan sanatçı; kafatası, kemik gibi parçaların yanı sıra maske, zırh ve eldiven gibi giyilebilir nesneler üretmiş.

Alfred Universty’de cam üzerine yoğunlaştığı güzel sanatlar lisans eğitimini 2004’te tamamlayan Paulson, ülke çapında pek çok cam sanatçısıyla birlikte çalışarak tekniğini geliştirmiş. Şu sıralar, Southern Illinois University’de yüksek lisans eğitimini de tamamlamak üzere olan sanatçı, cam sanatı konusunda atölye çalışmaları düzenlemeye hazırlanıyor. Paulson’ın çalışmalarını Instagram profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller Giyilebilir Cam Heykeller

Görsel: Kit Paulson
Manşet görseli düzenlenmiştir.