Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak

Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak

Julie Gonce; çiçekleri, yosunları ve çeşitli bitkileri cam sanatıyla yeniden yaratıyor.

Çağdaş cam sanatçıları, sıra dışı işleriyle cam sanatının sınırlarını zorluyor. Giyilebilir cam heykeller ve ​galaksi görünümlü cam küreler, yakın zamanda yer verdiğimiz etkileyici örnekler arasındaydı. Fransız cam sanatçısı Julie Gonce ise doğayı en ince detaylarına kadar camla yeniden yaratarak cam sanatı tutkunlarını büyülüyor.

Julie Gonce; tomurcuklanan çiçekleri, ağaçların üzerindeki yosunları ve yeni filizlenen bitkileri tüm detaylarıyla camdan yeniden yaratıyor. 1997 yılından bu yana cam sanatıyla uğraşan sanatçının amacı, izleyicinin değişen gezegenimize daha dikkatli bakmasını ve onun gizli güzelliklerini fark etmesini sağlamak. Gonce’un çocukluğu sanatçılarla dolu bir ortamda geçmiş ve bu onun yaratıcı yönünü keşfetmesini sağlamış.

Fransa’ya özgü geleneksel cam sanatı teknikleri

Gonce, özellikle eski Fransız cam yapım tekniklerini yaşatmak gibi bir tutkuyla ilerliyor. Dolayısıyla cam üfleme, cam eritme ve cam boncuk yapımı gibi geleneksel yöntemleri uyguluyor. Borosilikat ve soda kireç olmak üzere 2 tür cam kullanan sanatçı cam işlerini odun, tohum, mantar, kağıt, tekstil, metal, kemik gibi malzemeler üzerine yerleştiriyor. Sanatçı, doğayı çok sevdiği ve ilham kaynağı olarak gördüğü için bir ormanın yakınında yaşamayı tercih etmiş.

Julie Gonce‘un eserleri şu anda Paris’te Galerie Collection’daki bir karma sergide yer alıyor. Sergi 2019 yılı başlarına kadar devam edecek. Sanatçıyı 1 hafta önce aktif olmaya başladığı Instagram profilinden takip edebilirsiniz.

Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak Doğanın Güzelliğini Camla Tekrar Yaratmak

Görsel: Julie Gonce