Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Gün Bir Başka Ortak Çalışma Alanına Giriş Bileti: Cowork7x24

Her Gün Bir Başka Ortak Çalışma Alanına Giriş Bileti: Cowork7x24

Türk girişimi Cowork7x24 serbest ve konumdan bağımsız çalışanların dilediği zaman istediği ortak çalışma alanına rezervasyon yapmasını sağlayan bir katalog.

Ortak çalışma alanları senelerdir dünyada yükselen bir trend. Ofis kavramının değişmesi, serbest çalışma düzeninin yaygınlaşması ve girişimcilik ekosisteminin tüm dünyada yaygınlaşmasıyla farklı işlerde çalışan insanların aynı fiziksel mekanı paylaşması da yaygınlaştı. Ortak çalışma alanları dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de artık gösteriyor. Farklı amaçlara odaklanan ortak çalışma alanları haliyle üyelerine de farklı deneyimler sunuyor. Peki ya hepsinin havasını solumak isteyen özgür ruh biriysek? İşte tam o noktada Cowork7x24 devreye giriyor.

Serkan Kurtuluş ve Halil Demirdağ tarafından Sofya’da kurulan Cowork7x24, 8 ülkede ve 17 şehirde aktif olan bir ağ. Kullanıcılar dilediği zaman ortak çalışma alanları için günlük kiralama yapabiliyor. Hatta ortak çalışma alanlarının toplantı odalarını da günlük olarak kiralamak mümkün. Bu esneklik de en basit haliyle farklı mekanlardan farklı ilhamlar almanın, çok daha fazla farklı insanla karşılaşmanın önünü açıyor.

Uluslararası özgürlük

Ekim 2017’de lansmanı yapılan Cowork7x24, sadece Türkiye ile sınırlı değil. 8 ülkede aktif olmasıyla da yurt dışına çıkıldığında da hiçbir ön araştırmaya gerek duymadan çalışma alanı  bulmayı sağlıyor. Şu anda Cowork7x24 üzerinde 400 farklı çalışma alanı ve toplantı salonu bulunuyor. Bu sayı yeni pazarların da eklenmesiyle genişlemeye de devam edecek. Cowork7x24, sunduğu hizmeti kendi çalışma dinamiklerine de yansıtıyor. Girişimin şu anda 7 ülkede yaşayan 13 kişilik bir ekibe sahip.

İnternet sitesi üzerinden aktif şehirleri ve ortak çalışma alanlarını görebilirsiniz. Rezervasyonlar ise iOS ve Android işletim sistemleri için yayınlanmış uygulama üzerinden gerçekleştiriyor. Ayrıca ilk rezervasyonda “bigumigu20” kodu kullanılarak %20 indirim kazanabilirsiniz.

Görsel: Cowork7x24