Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açık Havada Ortak Çalışma Alanıyla İş Hayatını Dışarıya Taşı

Açık Havada Ortak Çalışma Alanıyla İş Hayatını Dışarıya Taşı

L.L. Bean #BeAnOutsider stratejisi çerçevesinde; açık havada ortak çalışma alanları yaratarak insanları işlerini dışarıda yapmaya çağırdı.

Giyim markası L.L. Bean Be an Outsider (#BeAnOutsider) stratejisiyle dışarıdaki yaşamın güzelliğini hatırlamaya çağırıyor. Hatta bu stratejinin manifestosu sadece gün ışığında okunabilen tam sayfa bir gazete ilanıyla verilmişti. Şimdi de marka, insanları işlerini dışarıya taşımaya ve açık havada çalışmaya davet eden bir aktivasyonla gündemde.

Açık Havadaki Ofis Alanları

Çalışmanın ana fikri L.L Bean tarafından yapılmış bir araştırmaya dayanıyor. Buna göre, dışarıda olmak üretkenliği ve yaratıcılığı artırırken stresi azaltıyor. Ancak, iş hayatı dışarıda olmayı engelleyici bir etken olarak görülüyor. Marka da bu nedenle iş ile dışarıdaki yaşamı bir araya getirerek bu iki şeyin birbirini dışlaması gerekmediğini anlatıyor. Bu nedenle insanları dışarıdaki ofis alanlarına çağırarak insanlara açık havada taşınabilir toplantı odaları, bireysel çalışma alanları hatta pedallı masalar sunuyor.

l.l. bean_jack morton_be an outsider at work_abd_bigumigu_ l.l. bean_jack morton_be an outsider at work_abd_bigumigu_ l.l. bean_jack morton_be an outsider at work_abd_bigumigu_ l.l. bean_jack morton_be an outsider at work_abd_bigumigu_

Küresel marka deneyim ajansı Jack Morton tarafından hazırlanan “Be an Outsider at Work” isimli çalışma, ilk olarak New York, Madison Square Park’ta uygulamaya geçirilmiş. Ortak çalışma alanlarında uzmanlaşan Industrious ile yapılan iş birliği sonucunda geliştirilen proje, dünyanın ilk açık hava ortak çalışma alanı. Projenin New York’un ardından Boston, Philadelphia ve Wisconsin eyaletindeki Madison şehrinde uygulanması planlanıyor.

L.L. Bean ile dışarısının bize ne kadar iyi geldiğine değinmişken geçtiğimiz günlerde ele aldığımız benzer temalı Velux filmiyle de içerisinin bize ne kadar iyi gelmediğini de hatırlamış olalım. Hayatlarımızın büyük kısmını kapalı mekanlarda geçirirken daha fazla dışarı çıkmamız gerektiğini de kendimize anımsatmış oluruz belki.

Künye:

Reklamveren: L.L. Bean
Marka Etkileşim: Jack Morton
Halkla İlişkiler:Weber Shandwick
Çalışma Alanı Çözüm ortağı: Industrious

Görsel: YouTube