Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bunnie Reiss’in Mistik Duvar Resimleri

Bunnie Reiss’in Mistik Duvar Resimleri

Sokak sanatçısı Bunnie Reiss, motiflerle bezeli hayvan, bitki ve insan figürleri çiziyor.

Bunnie Reiss için sokaklar stüdyodan farksız. Kaliforniye’da, Joshua Tree Ulusal Parkı yakınlarındaki evinin yakınından tutun da ABD’nin dört bir yanında farklı şehirlerin duvarlarında kendisinin çalışmalarına rastlamak mümkün. İnsanlara ücretsiz olarak bakabilecekleri bir şeyler sunan ve bunları erişilebilir hale getiren bir sanatçı olmak istiyor – ki öyle de. Duvar resimlerinden diğer yüzeylere üzerine yapılmış olanlarına ve heykellere uzanan farklı türde işler üretiyor. Sürekli olarak da farklı yüzeyler üzerinde farklı teknikler uygulayarak keşifler yapmaya devam ediyor.

Renkli ve bol desenli kozmik karakterler

Kamusal sanat aracılığıyla pozitiflik ve yaratıcılık duygularını dünyaya yaymak Reiss’in yaklaşımının merkezinde yer alıyor. Sanatçı, yabani hayvanlar, bitkiler ve insanlar arasındaki simbiyozu vurgulayan renkli, kozmik karakterleriyle tanınıyor. Bu karakterleri süslediği motifler ise onun stilini yansıtan en özgün taraflarından biri.

Reiss, yakın zamanda 500 metrekarelik bir mozaik duvar resmi ve bir kamyonun şasisi üzerine inşa ettiği “The Sky Rabbit’s House” isimli dev bir tavşan heykeliyle adından söz ettiriyor.
Aynı zamanda bir çocuk kitabı illüstrasyonları üzerinde çalışıyor ve son on yılda yaptığı çalışmaları öne çıkaran bir monografi düzenliyor.

Sanatçının diğer eserlerine internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni işlerini takip edebilirsiniz.

Görsel: Bunnie Reiss