Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitkisel Yağdan Üretilen Kahve Fincanı

Bitkisel Yağdan Üretilen Kahve Fincanı

İngiltere merkezli tasarım ajansı IDC, ekolojik paketleme şirketi Reuser için bitkisel yağ atıklarından üretilen tek kullanımlık geri dönüştürülebilir kahve bardağı tasarladı.

İngiltere merkezli tasarım ajansı IDC, bitkisel yağdan üretilen geri dönüştürülebilir kahve fincanı tasarladı. Ekolojik paketleme şirketi Reuser için IDC ekibinden Felix Reid, Luke Williams, Scott Leslie tarafından biyopolimerler kullanılarak tasarlanan kahve fincanları, birim maliyeti ve ürün dayanıklılığını korurken seri üretime sürdürülebilir bir yaklaşım getiriyor.

Reuser’ın belirttiğine göre yalnızca İngiltere’de bir günde 500 bin bardağın çöpe atıldığı tahmin ediliyor. Döngüsel bir üretim sistemine sahip olan Reuser, bitkisel yağ ve mahsul atıklarından üretilen kahve fincanı ile Londra’da bulunan ortak tesisler aracılığıyla 30 binden fazla tek kullanımlık bardağın çöpe atılmasını engellemeyi hedefliyor. Ürün tasarım ajansı IDC ve Brighton merkezli enjeksiyon kalıplama firması Naiad Plastics iş birliği ile hayata geçirilen proje, aynı zamanda yenilenebilir hammaddeden yapılan yeni bir biyo-plastiğin İngiltere’de kullanıldığı ilk uygulama oldu.

Naiad, yiyecek ve içecek endüstrisinde “Bornewables” adlı biyo-plastik kullanan ilk İngiliz üreticisi olurken, Reuser yeniden kullanım sisteminde bu yeniliği uygulayan ilk şirket oldu. Bornewables, yalnızca kullanılmış yemeklik yağ gibi atık bitkisel yağlardan ve bitkisel yağ işleme artıklarından elde edilen sürdürülebilir kaynaklı yenilenebilir hammaddeler kullanılarak üretiliyor. Üretilen bardaklar kullanım ömürlerinin sonuna geldiklerinde mekanik ve kimyasal geri dönüşüme tabi tutuluyor. Böylece üretim sürecine en baştan hammadde olarak yeniden girebilmeleri sağlanıyor. Reuser ayrıca kullanıcılara bardakları bırakabilecekleri toplama noktaları da sunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

ReUser (@reuser.club)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: IDC/ReUser, Instagram