Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sonunda Kendilerini Çatı Malzemesi Olarak Bulan, Tamamen Geri Dönüşen Pet Şişeler: AGUA

Sonunda Kendilerini Çatı Malzemesi Olarak Bulan, Tamamen Geri Dönüşen Pet Şişeler: AGUA

AGUA’nın geri dönüştürülmüş pet şişeleri ikinci kullanımdan sonra yapı malzemesine dönüştürülüyor, sonuç: En yeşil şişelenmiş su: AGUA

90’lı yıllardan beri ailesiyle Costa Rica’da yaşayan Kanadalı Donald Thomson, Costa Rica’da AGUA adıyla bir su şişesi projesine imza atmış.

Gönüllü bir ekiple birlikte sahilleri kirleten pet şişeleri toplayan Thompson, plastik şişelerin üzerinde zıplayıp onları yassı hale getiren çocuklar görünce birden kafasında daha etkili olacağını düşündüğü bir fikir beliriyor. Sadece sahilleri temizleme fikriyle attığı adım, bir girişimcilik hikayesine dönüşüyor: Thompson, toplanan pet şişeleri kullanarak geri dönüştürülmüş bir su şişesi tasarlıyor. Bu şişeleri yağmur ormanlarındaki kaynaklardan getirdiği su ile doldurup yeni bir şişelenmiş su markası yaratıyor: “AGUA

AGUA”nın özelliği; şişelerinin tasarımının çatılarda izolasyon malzemesine dönüştürülmeye hazır bir forma sahip olması. Şişelerin kullanımı tamamlandıktan sonra, sıkıştırılarak içlerine hafif beton ve kağıt atıktan oluşan bir karışım dolduruluyor, izolasyonu bu dolgu sağlarken, şişelerin formu çatı kaplamaya ve çevresel etkilere karşı koruma sağlıyor.

Thompson’ın bu projesi, barınma için su ve ısı geçirmez malzeme bulmanın zor olduğu bölgelerde, düşük gelir grubuna hitap edecek inşaatlara ve yenileme çalışmalarına yapı malzemesi sunmak üzere tasarlanmış. Bunun yanında, plastik atıkları sonunda kalıcı malzemelere dönüştüren, atık oranını sıfıra çeken yemyeşil bir proje olarak hayatımıza giriyor.

Görsel; fastcodesign, crdc.green