Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İzinsiz Uçan Drone’ları Radyo Frekansıyla Yere İndiren Tüfek

İzinsiz Uçan Drone’ları Radyo Frekansıyla Yere İndiren Tüfek

Drone'lar üzerinde bazı düzenlemeler yapılmasını savunanlar için DroneDefender araçlara zarar vermeden yere indiriyor.

Drone; pazarlama, sanat ve sosyal alanlarda kullanılarak büyük yenilikler getirecek bir teknolojik sıçrama olarak görülüyor. Fakat bu özgür uçuş imkanı beraberinde başka insanların izinsiz görüntüsünü alma veya yasa dışı faaliyetlerde kullanma gibi vakaları da mümkün hale getiriyor.

Yılbaşında Federal Havacılık Kurulu’nun yayınladığı bilinçlendirme amaçlı video ve Hindistan’da toplumsal olaylara drone’la müdahale etme kararı gibi gelişmeler madalyonun diğer yüzüne dikkat çekiyordu. ABD’de de bir yangını söndüren itfaiyecilerin drone’a su tutmasından alçak irtifada uçan drone’a tişörtüyle zarar veren sivile kadar birçok formda drone şiddetine Pazar Gazetesi‘nde yer vermiştik.

Tüm bu gelişmelerin üzerine Battelle Innovations‘ın geliştirdiği tüfek benzeri bir araç, bu düzenleme sürecinde teknolojiye zarar vermeden yere indirebiliyor. Yapılan basın açıklamasıyla beraber radyo dalgalarını kullanarak hava aracının daha ileriye gidememesini ve adeta telekinezivari kontrol ederek yere indiriyor. Düşük maliyetli, kolay kullanımlı, hafif ve nişan alıp ateşlemeli mekaniğiyle DroneDefender, 30 derece açıyla nişan alınan 400 metre içindeki her araca erişebiliyor.

Yenilik sunan her teknolojinin yarattığı düzen içi değişim, yarattığı endişelere de yanıt olacak yeni karşı araçların da gelişmesine zemin yaratmaya devam ediyor.

Görsel; Youtube, Battelle