Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drone’ları Ağına Düşüren Drone

Drone’ları Ağına Düşüren Drone

Michigan Üniversitesi HIRoLab tarafından geliştirilen drone, izinsiz alanlarda uçan hava taşıtlarını kontrol altına almak için örümcek gibi ağ fırlatıyor.

Drone teknolojileri yavaş yavaş düzenleyici araçların da varlığını kabullenmeye başlıyor. Radyo frekansıyla drone kontrolünü ele geçiren tüfek ve Tokyo polisinin dev ağ yardımıyla drone yakalama tekniğinden sonra Michigan Üniversitesi altındaki HIRoLab (İnsanla Etkileşimli Robotlar Laboratuvarı) bünyesinde geliştirilen drone eklentisi, insansız hava taşıtlarının uçmasına izin verilmeyen alanların kontrol altında kalmasını amaçlıyor.

Drone’un alt kısmına yerleştirilen büyük bir ağ, zıpkın misali fırlatılıyor. 12 metre uzaklığa kadar atılabilen ağ sonrasında yakalanan drone’lar ise etkisiz hale gelip HIRoLab’in drone’u altında sallanmaya başlıyor. Patent başvurusu yapılan drone yakalayan ağ teknolojisi askeri alanlar, hava trafiği kontrolü veya spor müsabakaları gibi drone uçuşunun sakıncalı olduğu noktalarda yapılan izinsiz uçuşları kontrol altına almayı amaçlayor.

Görsel; Youtube