Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mercedes-Benz E Serisi: Concert in E

Mercedes-Benz E Serisi: Concert in E

Etkileşim acaip bir şey. Etkileşimin pazarlama deneyimlerinde kullanılması ise bambaşka. Etkileşimi iyi kullanan internet siteleri ile ilgili bir gözlemim şöyle; iyi ve yeni bir iletişim metodunu markanız ve mesajınızla uyumlu bir şekilde kullanırsanız sonuç muhteşem oluyor. Öyle ki, aynı yöntemler tekrar kullanılsa ve taklit edilse bile asla ilk defa yaşatılan deneyimin yerini tutamıyor.

Mercedes-Benz’in İngiltere’de Agency Republic tarafından 2006’da yapılan a-to-s.co.uk sitesi buna harika bir örnek. 2006 yılında Mercedes-Benz’in türlü modellerinin rekabetçi üstünlükleri bu site ile öyle güzel anlatılıyordu ki, ağzım açık kalmıştı. (Bu sitenin künyesi burada ikinci sırada)

Yıl 2009 ve Mercedes-Benz yine bir internet projesiyle beni adeta kendimden geçirdi. Yeni E Serisi’nin Carluvr‘a eklediğim sıradan filminin künyesini ararken tesadüfen karşılaştığım bu siteyi hemen haber yapmaya karar verdim (tamam, viki’nin de ısrarı oldu biraz haberi hazırlamam konusunda)

Yeni Mercedes-Benz E Serisi bu yılbaşında lanse edildi. Mercedes-Benz’in Avrupa işlerini yıllardır güzel bir şekilde yapan Jung von Matt da -sitenin kodlarından anladığım kadarıyla- Scholz & Volkmer‘in de yardımıyla yeni aracın konfor ve emniyet duygusunu anlatmak için mükemmel bir fikri hayata geçirmiş ve bir Formula 1 efsanesi olan Jean Alesi ile 4 kez Grammy kazanmış olan jazz solisti Dianne Reeves‘i biraraya getirmiş.

Jean Alesi, Diane Reeves’i pistte bir gezintiye çıkartıyor. Bu sırada Reeves, canlı olarak kayıtta ve şarkısını söylüyor. Aracın pistteki kıvrak hareketlerine rağmen Reeves’in şarkısının pürüzsüzlüğü hiç bozulmuyor ve ağzınız -benimki gibi- açık bir şekilde mükemmel müziği ve mükemmel görüntüleri izliyorsunuz. Bu sırada dilerseniz yönetmenin tercih ettiği montajı, dilerseniz de kendi seçiminiz olan kamera açılarını kullanabilirsiniz.

http://www.concert-in-e.com

Advertising Agency: Jung von Matt/next, Hamburg, Germany
Creative Directors: Bernd Kraemer, Timm Hanebeck
Art Director: Martin Strutz
Design: Johannes Widmer, Alexander El-Meligi, Ralf Lechner, Nina Borrusch, Christoph Jaeger
Concept: Robert Ehlers, Christian Behrendt, Jevgeni Beliaikin, René Lamberti
Copywriter: Sven Keitel
Programmers: Nils Doehring, Lennart Kruse, Benjamin Herholz
Consulting: Julia Hoffmann, Claus Jacobsen
Released: January 2009