Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Sinsi Sütun Ona Çarpmanız İçin Elinden Geleni Yapıyor

Bu Sinsi Sütun Ona Çarpmanız İçin Elinden Geleni Yapıyor

Sigorta şirketi DNB için hazırlanan çalışma, insanlar park etmeye çalışırken onlara yaklaşan sinsi ve sinir bozucu bir sütun içeriyor.

İstatistiklere göre çizik ve sıyrıkların üçte biri park yaparken oluyormuş. Kenarını sürttüm, tamponu değdirdim, kaldırma girdim türü vakalar yani… Hele o otoparklardaki sütunlar! İşte Norveçli sigorta şirketi DNB de bu iç görüden yola çıkan, son derece doğru ama bir o kadar da sinir bozucu bir işle park etmeye bağlı küçük hasarlara değiniyor.

Reklam ajansı TRY Oslo tarafından yaratılan”The Sneaky Pillar” (Sinsi Sütun) isimli  çalışma için otopark sütunun iç kısmına tekerlekli bir mekanizma yerleştirilmiş. Bu mekanizma uzaktan kumanda ile hareket ettirilerek sütunun kontrol edilebilmesi ve otomobil hareket ettikçe hareket eden bir otopark kolonu ile sürücülerin gıcık edebilmesi sağlanmış.

 park_try oslo_dnb_the sneaky pillar_norveç_bigumigu

Nereden Geldi Bu Kolon?

İnsanların düzgün park ettiğini, kolona değmediğini sanarken sinsice yaklaşan bu kolona yönelik şaşkınlığı ve tepkileri çok eğlenceli. Hepsinin suratında bir “Bu da nereden çıktı” ifadesi var. Yeteri kadar boşluk bıraktığını düşünürken kapıyı açamayan adam, kolondan uzak olduğunu sanarken kolona değen yaşlı çift… Hepsi doğal olarak şaşkın.

İlla ki ona çarpmanızı isteyen bu sütun çok sinir, orası kesin ama bir sigorta şirketi için çok doğru ve etkili bir çalışma olduğu da muhakkak.

Künye:

Reklamveren: DNB
Reklam Ajansı: TRY, Olso
Yaratıcı Ekip: Caroline Riis, Eirik Sørensen
Danışman: Arne Eggen
Proje Yöneticisi: Kristina Skogen
Tasarımcı: Jeppe Gjesti
Yapım Şirketi: Bacon
Yönetmen: Andreas Riiser
Yapımcı: Ola Narum Berg
Görüntü Yönetmeni: Andreas Bjørseth
Kurgu Mjømen Knudsen
Grade: Julien Alary
Post: Bacon XO
Müzik: Upright

Görsel: Vimeo