Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Baktıkça Hipnotize Eden Videolar

Baktıkça Hipnotize Eden Videolar

3 boyutlu hareket tasarımcısı Andrew Wannerstedt, garip bir şekilde baktıkça baktıran videolarıyla Instagram'da takipçilerine hipnotize etkisi yaratıyor.

Oddly Satisfying ya da Türkçe adıyla “Garip Biçimde Tatmin Eden” videolar son yıllarda sosyal medyalarımızda karşımıza çıkar oldu. Birbirine tam oturan şekiller gibi hareketli videolar insanları izlediğinde tatmin ediyor. Bazılarının strese iyi geldiği, bazılarının başka faydaları olduğu söyleniyor. Faydası olsun ya da olmasın bu hareketli videoların sevildiği ve kendini sonuna kadar izlettiği belli.

İsveçli hareket tasarımcısı Andreas Wannerstedt da bu akımın içerisinde küçük eğlenceli video animasyonlar tasarlıyor. Kullandığı renklerse hipnotize edici. Instagram hesabında yayınladığı serinin yapım aşamasında kullandığı dokümanlarını da Behance‘inden paylaşıyor.

3 Boyutlu Modellemeler ve Bizi Tatmin Edecek Renkler

Andreas Wannerstedt, her biri farklı dalga formlarını temel alarak tasarlanmış üç kısa döngü dizisiyle Ağustos ve Eylül’de serinin ilkine başladı. Oddly Satisfying Vol. 1’in çıkış noktası, hepimizin artık görerek hakim olduğu, garip bir memnuniyeti tetikleyebileceği görseller ve animasyonlar geliştirmekti.

Andreas Wannerstedt, Oddly Satisfying Vol. 1’in ilk üçlemesini bitirdikten sonra da Sonbahar 2017’de projesinin ikinci ayağına birbirinden farklı hareketli videolar yaparak devam etti. Bu sefer parlak dokulu arka planlar, pastel pembe ve yeşilin dışında da renkler kullanmaya ve farklı tarzdaki hareket videolarını denemeye başladı. Artık sadece akışkan ya da bütünü tamamlayan işler yok Oddly Satisfying Vol. 2’de. Daha kontrast olabilecek renkler, mekanik çarkımsı yapılar da tasarlıyor sanatçı.

Oddly Satisfying akımı illa ki sosyal medya akışımızda karşımıza çıkan bir konu başlığı. Ama karşımıza çıkanların birçoğu Andreas Wannerstedt’ın işleri kadar kaliteli değil. O yüzden bu tarz videolara bakmayı seviyorsanız sanatçıyı takiplemenizde fayda var. Ayrıca sanatçının Vimeo’sunu incelerseniz yeteneğinin ve tasarım zekasının sadece Oddly Satisfying konseptiyle sınırlı olmadığını da görebilirsiniz.

Görsel: Instagram