Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dans Eden Binalar ve İç İçe Geçen Perspektifleri

Dans Eden Binalar ve İç İçe Geçen Perspektifleri

Brooklyn'li canlandırma sanatçısı Lauren Pedrosa yayınladığı bir dakikalık kısa videosunda bizleri, dönen perspektiflerin hipnotize edici pistine, dansa davet ediyor.

Dans eski zamanlardan, ritüellerden bize kalan bir miras. İnsanın en içsel dürtüsünün dışavurumu. Bedenini ve zihnini özgürleştirdiği bir salınım. Dünyaya ritmik olarak ayak uydurma ve döngünün içinde var olduğunu hissetme durumu. Çok hızlı dans ederseniz kim bilir, belki de dünyanın dönüşüne tur bindirip zamanda yolculuğa dahi çıkabilirsiniz.

Tasarımcı ve canlandırma sanatçısı Lauren Pedrosa da yayınladığı 1 dakikalık kısa videosunda bizleri ve şehirlerimizi dansa davet ediyor. Brooklyn’li tasarımcı Lauren Pedrosa, “perspective ǝʌᴉʇɔǝdsɹǝԀ” isimli kısasında binaları hareketlendiriyor ve dünyanın döngüsüne onların da ayak uydurmasını sağlıyor.

Biz Dursak da Dünya Dönecek

Saat yönünde dönen perspektifler hafif bir hipnotize olma durumu yaratmıyor değil. Ses tasarımını yapan Benjamin Mauch da, kullandığı sakin tonlarla hem bu hipnotize edici durumu tamamlıyor hem de dönüşün yarattığı algıya zıt bir doku yakalıyor. Sadece saat yönünde de dönmüyor video, bazen duruyor. Yatay ve dikey düzlemde birbirini kesen görüntülere dönüşüyor. Video bende hareket salınımı olarak dönme dolaptayım hissi uyandırdı izlerken. Hani dönme dolapta da bazen durursunuz ve ileri geri bir salınım içerisinde olursunuz ya işte o his.

Lauren Pedrosa, “perspective ǝʌᴉʇɔǝdsɹǝԀ” videosunda 1 dakika boyunca binaların yarattığı desenlerle oynuyor. Bizleri de zihinlerimizde onların danslarına eşlik ettiğimiz kısa bir yolculuğa çıkarıyor.

Görsel: Vimeo