Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tierra Whack’ten Görsel İşitsel Albüm: Whack World

Tierra Whack’ten Görsel İşitsel Albüm: Whack World

Philadelphialı rapçi Tierra Whack yeni projesi "Whack World"de bizleri 15 dakikalık, farklı farklı birer dakikalık skeçlerin olduğu bir görsel ve işitsel şölene çağırıyor.

Müzisyenler sadece müzikleriyle değil video yönleriyle de ayrışıyorlar birbirinden. Özellikle tür hip-hopsa birçok güzel ve uzun video karşımıza çıkıyor. Ya da uzun olmasa da Childish Gambino’nun This is America’sı gibi içi dopdolu bir video bizi mest ediyor. Ya da Drake videosunda paralar dağıtıyor mesela bir mahalleye gidip. Şimdi de Philadelphialı rapçi Tierra Whack yeni projesi “Whack World”un tanıtımı için bizleri 15 dakikalık farklı farklı skeçlerin olduğu bir görsel ve işitsel şölene çağırıyor.

Whack World aslında müzisyenin yeni albümü. Fakat sanatçı albümünün görsel kısmı için 15 şarkıya birer dakikalık video skeçler hazırlıyor. Kimisinde estetik olarak mükemmele yakınken kimisinden çirkin estetiğinden faydalanıyor, kimisinde de daha komik ya da daha gerilimli anları bize gösteriyor. Şarkıların birer dakika olması dinleyici ve izleyici için güzel bir yöntem. Gerçi bazı şarkılarda “yarım kaldım” hissi oluştu bende dinlerken ve izlerken. Eğer dikkatiniz dağılıyorsa ve kısa bir süreniz varsa albüm hem görsel hem işitsel açıdan sizin için tatmin edici olacak. Şarkılar da videoları gibi renkli, gerçeküstü ve bir noktada da sert.

İçi Karanlık Fakat Umudu Renk Renk

Sanatçı çıktığı zamandan beri sanatsal yönü tek başına biçimlendiriyor. Bir noktada kendi distopyalarını birleştiriyor burada da. Ve tabii bir dakika olmasının bir diğer artısı da bu albüm için Instagram’ı da bir mecra yapabiliyor oluşu.

Önceki çalışmasında olduğu gibi “Whack World” de, Hype Williams’ın kanatları altındayken Busta Rhymes ve Missy Elliott’a layık bir video anlayışı sergiliyor. Her biri bir dakikadan uzun olmayan 15 şarkıdan her bir panelden diğerine geçişi görüyoruz. Bir manikürcünün gözetiminde video başlıyor, doldurulmuş bir köpeğin tüylerinin kırpıldığı bir veterinerin ofisine geçerken müzikteki her vuruş bir şekilde artıyor. Rapçi kesinlikle çevresinden emin değil hayatında, bu yüzden kişisel mitolojisi böyle dallanıp budaklanıyor gibi geliyor bana. Missy ile karşılaştırmalar da nereye giderse gitsin daha bir süre onun peşindeki hayalet olarak dolanacak sanıyorum.

Görsel: YouTube