Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drake 1 Milyon Dolarlık Prodüksiyon Bütçesini Dağıttı

Drake 1 Milyon Dolarlık Prodüksiyon Bütçesini Dağıttı

Drake, God's Plan parçasının müzik videosu bütçesini başkalarına dağıtarak toplumsal düzen içerisinde önemli bir noktaya dokundu.

Magazin konuşuluyorsa bir yerde, konu döner dolaşır ünlülerin kazancına bir noktada gelir. Hadi kazancından bahsedilmiyorsa da o zaman o sıralar harcadığı yüksek bir meblağ vardır onun konusu açılır. Sonra hayali karakter Robin Hood’dan bahsedilir “ah denir keşke bir Robin Hood bu dünyada da olsa”. Var aslında bizler görmüyoruz sadece ve geçtiğimiz günlerde Kanadalı rapçi Drake de o Robin Hoodlardan biri olduğunu bizlere gösterdi.

Drake The Robin Hood

Drake, “God’s Plan” şarkısının videosunun sadece görselleri için bütçe çıkardığında 996.631,90 dolar harcaması gerekiyordu. Bir video için iddialı bir bütçe ama daha pahalıları çekildi müzik dünyasında. Michael Jackson 1995 yılında 7 milyon dolar bütçeyle Scream’in videosunu çekmişti. Drake yine iyi yani.

Drake yine de bir video için bu kadar harcamak istemedi. “Eğer bu kadar çok para harcayacaksam insanlara bir yararım dokunsun” dedi ve bu parayı insanlara dağıttı! Hayır, bir şehrin üstüne standart bir rapçi gibi para da yağdırmadı. Tabiri caizse bir Halk Müziği sanatçısı gibi gidip yardım kuruluşlarına, çocuklara, yaşlılara, okumak isteyenlere, hasta olanlara dağıttı. Yolda gördüğü birtakım ihtiyacı olan insanlara da para verdi. Videoda da bu anları görüyoruz işte, Drake sokakta, markete, huzurevinde, geziyor gördüklerine küçük sürprizler yapıyor. Onu görenler şaşırıyor, boynuna atlıyor, ağlıyor, kahkaha atıyor. Miami sokaklarında Drake insanları mutlu etti, Director X ve Karena Evans kameraya çekti.

Yıllarca Amerikan TV programları ve dizilerinden Kanadalılarla ilgili yaptıkları şakaları hep izledik. Amerikalılar Kanadalıların ne kadar kibar olduğunu hep bize hatırlattı. Ne kadar iyi insanlar olduklarından hep bahsettiler. Drake de bir kez daha bizlere Kanadalıların ne kadar iyi olduğunu kanıtladı. Bir Kanadalının ABD’deki çözülmemiş yoksulluk konusuna değinmesi de ayrı bir önem taşıyor. Sonuçta ABD’de birçok vatandaş sağlık ve eğitim haklarından maddi durumları iyi değil diye faydalanamıyor. Yani bizim Türkiye’den ABD’ye kötü dememiz abes ama onların da Drake’ten evvel yoksulluk konusu hakkında müdahale edememesi hoş değil. Dünyanın nerede olursa olsun insanlar, her zaman Robin Hood’lara ihtiyacı var. Robin Hood’lar sadece para dağıtmamalı, sosyoekonomik yapıya da etki edebilmeli.

Drake’in işi bir yandan 2012’de YouTuber Casey’nin Nike ile birlikte yaptığı “Make it Count” işine de benziyor. Gerçi Casey prodüksiyon bütçesini yabancılara dağıtmadı, arkadaşı Max’le 10 günde dünyayı gezdi. Ama iki videonun özündeki prodüksiyon bütçesini farklı kullanma fikri örtüşüyor.

Birkaç haftadır Twitter ve Instagram’da Drake’i takip ediyorsanız liselere gidip para dağıttığını görmüş olabilirsiniz. İnsanlar onunla ilgili paylaşımlar yaptılar ve Drake’in onları ne kadar mutlu ettiğinden bahsettiler. Şubat’ın ortasında güzel bir şey yaptı Drake, insanların bu soğuk havalarda içini ısıttı.

I met drake today at the supermarket , thanks drake for the groceries #drake

A post shared by Rocio ?? (@chiofdc) on

Görsel: YouTube