Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tel Portreler

Tel Portreler

Heykeltıraş Daniel Giordano, Federico Babina'nın "Wirefaces" isimli illüstrasyon serisindeki soyut portreleri heykellere dönüştürdü.

Federico Babina, yeni illüstrasyon serisi Wirefaces’te 19 ikon sanatçının stilize edilmiş portrelerini çizmiş. Ardından Daniel Giordano bu portrelerin 3 boyutlu versiyonlarını yaratmış. Babina’nın geometrik yaklaşımını ve canlı renklere olan düşkünlüğünü bu seride de görüyoruz. Figüratif temsilin özünü kaybetmeden ama aynı zamanda da yüzün temel öğelerinin basitleştirilmesi yoluyla katman katman inşa edilmiş portreler, hem 2B hem de 3B olarak oldukça ilgi çekici.

Minimalist parçalarla kimliğin özünü yakalamak

Federico Babina, projesini şöyle açıklıyor: “Wirefaces, fikirleri ve biçimleri birbirine bağlayan; fantezi ve gerçekliği ortaya çıkaran ve birbirine bağlayan bir çizgi”. Minimalist parçaların kimliğin özünü nasıl yakalayabildiğini ve onu nasıl yeni bir evrensel dil aracılığıyla net bir şekilde ifade edebildiğini keşfediyor. Portrelerdeki optik belirsizlikler, gözlemcinin portreyi tamamlamak için hayal gücünü devreye sokmasını sağlıyor. Seride; Frida Kahlo, David Bowie ve Pablo Picasso gibi farklı alanlardan ünlü sanatçıların dahil olduğu 19 ismin portreleri yer alıyor. Serideki tüm illüstrasyonların görsellerini buradan görebilirsiniz.

Babina’nın birbirinden harika işlerini konu alan diğer haberlerimize buradan göz atabilirsiniz. 2B’den 3B’ye aktarılan çalışmalar ilginizi çekiyorsa, Omar Aqil’in Picasso tablolarını dijital ortamda 3 boyutlu hale getirdiği şu projelere de bakmanızı öneririm.

Görsel: Federico Babina