Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Del Toro’nun Pinokyo Evrenine Giriş

Del Toro’nun Pinokyo Evrenine Giriş

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro'nun Netflix'te yayınlanan Pinokyo animasyonunun senaryosu ve dijital sanat kitabı ücretsiz erişime açıldı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Netflix’te yayınlanan ve oldukça beğeni toplayan Pinokyo’nun spin-off’u niteliğindeki “Guillermo del Toro’s Pinocchio” adlı stop motion animasyonunun senaryosu ve dijital sanat kitabı ücretsiz erişime açıldı.

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro ve ödüllü animasyon yönetmeni Mark Gustafson tarafından yaratılan filmin hikayesinin anlatıldığı kitap, Little Women, Ready Player One ve The Shape Of Water gibi filmler için hazırladığı sanat kitabı çalışmalarıyla tanınan Gina McIntyre’nin imzasını taşıyor. 224 sayfalık hikaye, filmin konseptini arka planı ve tüm detaylarıyla birlikte sergiliyor.

Geçtiğimiz yıl filmin tüm yapım sürecinin ortaya konduğu MoMA’daki sergide, Guillermo del Toro “Hiçbir sanat türü hayatımı ve işimi animasyon kadar etkilemedi ve tarihte hiçbir karakterin Pinokyo ile benim kadar derin bir kişisel bağı olmadı” sözleriyle ilk stop motion animasyon filminin önemine dikkat çekiyordu.

Carlo Collodi’nin 1883 tarihli çocuk romanına yenilikçi bir yorum getiren Del Toro, dijital sanat kitabı için bir de önsöz kaleme aldı. Projede görev alanların yorumlarından karakterlerin hayata geçiş sürecine kadar pek çok detayın yer aldığı kitabın yanı sıra filmin senaryosuna da ücretsiz olarak erişebiliyor.

İzleyiciler sanat kitabının yanı sıra filmin senaryosuna da ücretsiz olarak erişebiliyor. 120 sayfalık senaryo, Del Toro ve Patrick Hale tarafından kaleme alındı. Animasyon dalında Altın Küre ödülü kazanan Guillermo del Toro’s Pinocchio’nun sanat kitabına buradan ulaşabilir, senaryosunu ise şu bağlantıdan indirebilirsiniz: Guillermo-del-Toros-Pinocchio-Read-The-Screenplay

Görseller: Netflix, Youtube