Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
7.000 Eski Çocuk Kitabı İnternet Üzerinden Ücretsiz Erişime Açıldı

7.000 Eski Çocuk Kitabı İnternet Üzerinden Ücretsiz Erişime Açıldı

Baldwin Tarihi Çocuk Edebiyatı Kütüphanesi, eski basım klasik çocuk kitaplarının yer aldığı 7.000 parçalık koleksiyonunu ücretsiz olarak internetin erişimine açtı.

Son yıllarda sanat, kitap, fotoğraf, ukiyo-e, illüstrasyon gibi alanlarda çok sayıda koleksiyon yüksek çözünürlüklü olarak taranıp internete açılıyor. Biz radarımıza takılan tüm bu dijital arşiv haberlerini Bigumigu’dan size duyurmaya özen gösteriyoruz. Bunların arasında en çok ilgi gören koleksiyonlardan biri çocuk kitapları. Daha önce UCLA Çocuk Kitapları Koleksiyonu, 1800’den fazla eski çocuk kitabını internette açarak meraklılarını sevindirmişti. Şimdi ise 7.000 parçalık bir başka eski çocuk kitabı arşivi tüm dünyanın erişimine açıldı.

ucretsiz cocuk kitabi

İllüstratörler, kültür tarihçileri ve akademisyenler için ideal bir kaynak

Koleksiyon, Florida Üniversitesi bünyesinde bulunan Baldwin Tarihi Çocuk Edebiyatı Kütüphanesi’ne ait. Hem çocukların hem vintage illüstrasyonlara merak duyan tasarımcıların, sosyalogların, kültür tarihçilerinin ve akademisyenlerin ilgisini çekecek türde parçalar içeriyor. Nihayetinde kitaplar, yazıldığı zamanki kültürü ve değerleri yakalayan harika zaman kapsülleri. Düşünün ki birkaç yıl öncesine kadar Pamuk Prenses’in hikayesindeki cinsiyetçiliği bile tartışılmadığı bir dünyada yaşıyorduk.

ucretsiz cocuk kitabi

Koleksiyona buradan erişebilirsiniz. Koleksiyonda yer alan parçalar, 19. ve 20. yüzyıllardaki klasik çocuk edebiyatı eserleri. Koleksiyonun internetin erişimine açılabilmesi için, İngiltere ve ABD’den 7.000’den fazla tarihi kitap yüksek çözünürlükte taranarak dijitalleştirilmiş. Ziyaretçiler sayfaları ücretsiz olarak indirip kullanabiliyor.

Diğer çocuk kitabı haberlerimize buradan göz atabilirsiniz.

ücretsiz çocuk kitabı ücretsiz çocuk kitabı

ücretsiz çocuk kitabı ücretsiz çocuk kitabı

Görsel: Baldwin Tarihsel Çocuk Edebiyatı Kütüphanesi Koleksiyonu
Manşet görseli düzenlenmiştir.


Bigumigu Yazarı
| GENEL