Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kengo Kuma Konteynerlerden Starbucks Tasarladı

Kengo Kuma Konteynerlerden Starbucks Tasarladı

Kengo Kuma, Taiwan'da açılacak Hualien City Starbucks mağazasını konteynerlerden tasarladı.

Japon mimar ve akademisyen Kengo Kuma, dünyaca tanınan bir isim. Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine yapılacak modern sanat müzesi projesini tasarlayarak geçtiğimiz yıl ülkemizde de gündeme gelmişti. Kuma, şu sıralar Tayvan’da açılacak yeni Starbucks mağazasının tasarımıyla çok konuşuluyor.

Yeni mağaza, Tayvan’da mutfağı ve Pasifik Okyanusu’na bakan güzel manzarası ile meşhur bir turizm bölgesi Hualien City’de açılacak. Burada açılmak üzere olan alışveriş merkezi Hualien Bay Mall’in içinde yer alacak ilk mağaza olan marka arabaya servis şeklinde hizmet verecek.

Kengo Kuma Konteynerlerden Starbucks Tasarladı

29 konteynerden Starbucks

Hualien Bay Mall Starbucks, 29 adet konteynerden oluşuyor. İki kat olan yapı, toplamda 320 metrekare zemine sahip. Konteynerler sağlamlaştırılmış, beyaza boyanmış ve parlatılmış. Binanın iç kısmı ise Kuma tarafından tasarlanmamış. İç kısımda, Tayvan’ın aborjin Amis halkını temsil eden parlak renkli bir duvar resmi bulunuyor ve resim yakındaki dağların manzarasını betimliyor. Kuma, yapının tamamında çatı pencereleri koyarak bol bol gün ışığı almasını sağlamış.

Kengo Kuma ilk kez konteynerdan tasarım yaptı. Fakat sürdürülebilir projelerle gündeme getirmeyi seven Starbucks için bu bir ilk değil. Kahve devi dünyanın çeşitli yerlerinde bugüne kadar konteynerden yapılmış 45 kahve dükkanı açtı.

Görsel: Basın bülteni