Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnce İnce İşlenen Oyuncaklar: Kiriki Press

İnce İnce İşlenen Oyuncaklar: Kiriki Press

Kiriki Press ile her yaştan ve her seviyeden insan kolayca kendine oyuncak yapabilecek ve bir yandan da nakış öğrenebilecek.

Büyüklerimiz hep, biz çocukken kendi oyuncaklarını yaptıklarından bahseder ve bizlerin etrafında bu kadar alınabilir oyuncak olmanın artılarını eksilerini konuşurlardı. Bez bebekler, Anadolu’da nice çocuğun yıllarca kendini eğlendirmek için yaptığı bir oyuncak olmuştur. Bir çubuğa beden şekli ver, kumaşları kes, pamukları doldur, bravo, artık kendi oyuncak bebeğin var.

Torontolu baskı mezunu Michelle Galletta da yeğeni oynasın diye üç adet baykuş oyuncağı yaptığında nakış işlemeye başladı. Bu oyuncakları yaparken de elde oyuncak yapmanın bazı zorluklarını keşfetti. Kendi seviyesine göre bir nakış kiti bulamadığı için bu kiti kendisi yapmaya karar verdi. Nakış becerilerini ve tasarım çalışmalarını birkaç yıl geliştirdikten sonra, Michelle Galletta, hayvanlardan esinlendiği, elde dikilecek çocuk oyuncakları sunan Kiriki Press‘i çıkardı. Kiriki Press ile Michelle Galletta, başkalarına kendi elleriyle değerli şeyler üretme şansını veriyor.

Hem Güzel Bir Hobi Hem Güzel Bir Hediye

Michelle Galletta elde nakış işlemenin sakinleştirici bir etkisi olduğunu da düşünüyor. Nakış işlemeye başladığında birçok konuya daha sakin ve mantıklı bakabildiğini söylüyor. Zanaata ilginiz olsun ya da olmasın sakinleştirici etkisi var diye büyüklere güzel bir günü düşünmeme hediyesi, çocuklar içinse kendilerine hobi edinebilecekleri küçük yaşta elle üretim deneyimini edinebilecekleri bir set Kiriki Press.

Kiriki Press’in içerisinden seçtiğiniz hayvanın baskısının olduğu bir kumaş, bir dizi renkli ve o kumaşla uyumlu nakış ipi, ufak bir kalıp çıkıyor ve talimatları adım adım size anlatıyor. Kiriki Press, içerisinde kullandığı ürünlerle çevre dostu bir marka olarak ilerliyor. Farklı farklı seviyelerdeki nakış işlemeyi bilenler için her zorluk seviyesine göre bir sete sahip. Dil öğrenir gibi üç seviyeye sahip olan Kiriki Press, yeni başlayanlar, orta ve ileri diye kendi içinde ayrılıyor. Ayrıca kendi sitesindeki Stitch Library (Nakış Kütüphanesi) üzerinden de yayınladıkları dökümanla nakış işlemeyi yine adım adım anlatıyorlar.

Her Seviyeye Uygun Setler

Seviye 1 yeni başlayanlar için olan set ve panda, maymun, fil ve tembel hayvan oyuncakları var seçeneklerin arasında. Bu seviyede gerçekten de nakış bilmenize gerek yok, size çok basit hareketlerle oyuncak yaptırıyor Kiriki Press.

Seviye 2 orta seviye için olan bir set ve burada da kıvırcık saçlara sahip bir lama ya da üzerin pançosu olan fiesta kedisi gibi oyuncaklar yapabiliyorsunuz. Seviye 2’nin farkı ara dikişleri bilmeyi gerektirmesi. Bilmiyorsanız da en azından nakış biliyor ve kendinizi yeni başalayan seviyesinden yukarıda konumluyor olmanız lazım.

Seviye 3 ise gerçekten nakış işleyenlerin alacağı oyuncakları içeriyor ve size kirpi, sincap, mavi bir kurt gibi oyuncaklar yapma şansı veriyor. Seviye 3 değilseniz diğer seviyelerdeki oyuncakları denemenizi tavsiye ederiz çünkü karışık dikişler gibi gerçekten uzmanlık gerektiren diki nakış çeşitleri içeriyor bu oyuncaklar.

Kiriki Press, setlerini Etsy üzerinden satıyor. Ama siz sadece Etsy üzerinden değil, Instagram inceleyebilir ve Facebook‘tan da satın alabilirsiniz. Profesyonel de olsanız yeni başlayacak da olsanız birine ellerinizle bir ürettiğiniz bir hediye vermek istiyorsanız, Kiriki Press tam size göre bir hediye. 

Görsel: Kiriki Press