Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Gün Yanımızdan Geçen Canavarlar

Her Gün Yanımızdan Geçen Canavarlar

Missing Children Society of Canada, Cadılar Bayramı canavarlarından daha korkutucu bir canavarı tanıtıyor.

Cadılar Bayramı; pek çok marka tarafından zombilerle, canavarlarla, hayaletlerle kutlanırken bir kuruluş tüm bunlardan daha tehlikeli ve daha gerçek bir canavara dikkat çekiyor. Kanada’da kayıp çocuklar konusunda çalışan Missing Children Society of Canada, yüz tanıma teknolojisini kullanarak bize bu canavarı tanıtıyor.

Reklam ajansı KBS tarafından yaratılan çalışma, “Everday Monster” adını taşıyor ve günlük hayat içerisinde karşımıza çıkan, yanımızdan geçen, çevremizde, hatta yakın çevremizde olan kötülüğe değiniyor. Yapay zeka ve yüz tanıma teknolojilerini kullanarak yaratılan canavar portresi çocukları kaçıran, onlara kötülük yapan o insanların kim olduğunu gözler önüne seriyor ve o insan, ne yazık ki, sıradan biri, her gün onlarcasını gördüğümüz insanlardan biri gibi görünüyor. Yüzünde “tehlike” yazmıyor, bakar bakmaz içinde taşıdığı kötülük anlaşılamıyor.

Çocuk kaçırmış 78 suçlunun polis fotoğraflarından oluşturulan veri tabanının incelenmesi ve bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu portre, tanıdık bir yüz. Belki komşumuz olabilir, bir arkadaş, bir akraba, çocuğun okulunda çalışan biri, hatta ayrıldığınız eşiniz? Hepsi mümkün. Çalışma da buna dair bir uyarı niteliğinde zira istatistiklere göre, çocuk kaçıranların büyük çoğunluğu sanıldığı üzere rasgele bir kötü değil; çoğu zaman (%78 diyor rakamlar) tanıdık, hatta bazen oldukça yakın tanıdık biri.

Yaratılan Portreden Cadılar Bayramı Maskesi

Yaratılan portre Trick or Treat Studios tarafından  bir Cadılar Bayramı maskesine dönüştürülmüş. Böylece bu acı gerçeği vurgulamak ve kampanyayı taşımak için sağlam bir görsel malzeme yaratılmış. Çalışmanın zamanlaması ise Cadılar Bayramı gibi çocukların ön planda olduğu bir kutlamada çocuklarla ilgili önemli bir tehlikeye dikkat çekmek için oldukça anlamlı.

Var olan bir tehlikeye karşı uyaran ve insanları kuruluşa destek vermeye çağıran kampanya, internet ortamında yayına giren videonun yanı sıra posterler ve dijital görsellerle de destekleniyor.

Künye:
Reklamveren: Missing Children Society of Canada
Reklam Ajansı: KBS New York / KBS Montreal
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Patrick Scissons
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Oliver Handlos, Sacha Ouimet
Sanat Yönetmeni: Steve Cady, Ilana Wolstein, Sarah Arrington, Ambre Chekly
Reklam Yazarı: Mike Palma, Fanny Josefsson, Victor Rivera
Yönetici Yapımcı: Kim Jose
Yapım Ortağı: George Marks
Yönetmen ve Fotoğrafçı: Megan Jolly
Kurgu: Anna Pascual
Motion Graphics: Chet Lombardo

Görsel: YouTube