Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletle Çekilebilen Ağaç Evi

Bisikletle Çekilebilen Ağaç Evi

Henry K Wein, bisikletle taşınabilen Trunk Bunk isimli katlanır bir ağaç evi tasarladı.

Design Academy Eindhoven mezunu Henry K Wein, bisikletçilerin her gece farklı bir ağaçta uyumasına imkan tanıyan bir ağaç evi olan Trunk Bunk‘ı tasarladı. Trunk Bunk, yukarıda da söylediğim gibi hafif ve katlanabilir bir tasarıma sahip. Böylece bisikletle farklı yerlere kolayca çekilebiliyor. Kayış ve makara sistemi, her tür ağaca hızlı ve kolay bir şekilde takılmasını ve aynı derecede etkili bir şekilde çıkarılmasını sağlıyor.

Katlanır koza

Wein, Hollanda Tasarım Haftası’nda, Design Academy Eindhoven (DAE) mezunlar gösterisinin bir parçası olarak prototip Trunk Bunk’ı tanıttı. Tasarımcı, insanlara kendileriyle ve doğayla kaliteli zaman geçirebilmeleri için “orman zemininin yukarısında kozasına çekilme” fırsatını vermek istiyor.

Ağaç ev, taşıma sırasında dümdüz hale gelmesini sağlayan menteşeli köşelere sahip. Açıldığında altıgen bir prizma şeklini alıyor. Su geçirmez tekstil duvarları, küçük pencereleri ve hafif, kendini destekleyen alüminyum ve kontrplak yapısıyla kullanıcıya çadır benzeri bir his veriyor.

 

Trunk Bunk’ı bir ağaca monte etmek için, ağırlığını taşıyabilecek kadar güçlü yatay bir dalın üzerine bir ip atarak başlıyorsunuz. Daha sonra onu istediğiniz yüksekliğe kaldırmak için makara sistemini kullanıyorsunuz. Yerine yerleştirildikten sonra ağacın gövdesinin etrafını saran bir kayışla sabitlenebiliyor.

Bir noktada bunları bağlamak için ağaca tırmanmak gerekebiliyor. Kolay erişimi sağlamak için ağaç evin girişinden ayarlanabilir bir halat merdiven sarkıyor. Kullanıcı ağaç evine çıktıktan sonra bu merdiveni saklayabiliyor.

Tasarımcı, konsepti insanlara yoğun şehir hayatından kaçış imkanı sunacak gerçek bir ürüne dönüştürmeyi planlıyor. Ticari versiyonda, ağaç evi daha da hafif ve taşıması kolay hale getirmek için karbon fiber kullanılacak.

Henry K Wein’in katlanır olmayan bir diğer bisikletle taşınabilir ağaç evini şurada görebilirsiniz.

Görsel: Henry K Wein