Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Virgin Havayolları’ndan Sinir Bozucu Bir Havayolu Şirketi: BLAH

Virgin Havayolları’ndan Sinir Bozucu Bir Havayolu Şirketi: BLAH

​Newark’tan San Fransisco’ya 6 saatlik rahatsız bir yolculuktan daha kötü olabilecek şey herhalde berbat bir havayolu ile ilgili 6 saatlik bir reklam olabilir.

Virgin America bu hafta, büyük havayolu şirketlerine gönderme yapan BLAH Havayolları ile ilgili 5 saat 45 dakikalık bir reklam filmi yayınladı.

Tabi ki BLAH Havayolları gerçekte varolan bir şirket değil ancak bu jenerik isimle birlikte marka diğer havayolu şirketlerinin kötü hizmetlerine uzun uzun gönderme yapıyor ve sizi çekilmez bir 6 saatlik uçuşta nelerin beklediğine hazırlamak istiyor.

Marka, tam olarak Newark’tan San Fransisco’ya 5 saat 45 dakikalık uçuşu anlatan reklam filmini sosyal medyada özellikle uçuşlarından memnun olmayan müşterileri hedefleyen bir Twitter kampanyası ile bağlamış.

Virgin America’nın Pazarlama ve Sosyal Medya Müdürü Jill Okawa Fletcher, BLAH’ın aslında havayollarının müşterilerine nasıl davranması gerektiğini anlattığını söylerken, “Markalar müşterilerinin ihtiyaçlarına anında cevap verebilecek kadar hızlı ve açıkgözlü olmalıdır. Sosyal medyada da müşteriler ile gerçek zamanlı iletişim kuruyor ve onların ihtiyaçlarına elimizden geldiğince hızlı cevap vermeye çalışıyoruz. Böylece mümkün olan her noktada müşteriye dokunuyoruz. Umuyoruz ki müşterilerimiz de sosyal medya kanallarımızı markamızın bir devamı olarak görür ve bizimle oradan da etkileşimde bulunmaya devam eder” diye açıklıyor kampanyanın arkasını.

Muhtemelen hiçbirimiz 5 saat 45 dakikalık bu sinir bozucu videoyu izlemeyeceğiz ancak videonun gerçek bir kabus uçuştan daha iyi olan tek yanı istediğiniz zaman “Exit BLAH” diyerek Virgin Havayolları’na –sanal da olsa- geçebiliyor olmanız.

Ajans: Eleven