Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KLM Havayolları’ndan Kitle-kaynak Yöntemi İle Hazırlanmış Haritalar

KLM Havayolları’ndan Kitle-kaynak Yöntemi İle Hazırlanmış Haritalar

Hollandalı Havayolu Şirketi KLM kitle-kaynak yöntemiyle arkadaşlarınızdan size gezi önerileri toplayıp haritayı kapınıza gönderiyor.

Hepimiz tatile çıkmadan önce orada nereyi görelim, ne yiyelim içelim diye düşünürüz; dijital çağa adım attığımızdan beri de Facebook’ta, Twitter’da arkadaşlarımıza sorarız. HollandalıHavayolu şirketi KLM de kitle-kaynak yöntemiyle oluşturulan, arkadaşlarınızın tiplerini sizinle paylaştığı ve 3 hafta sonra kapınıza kadar gelen ‘görülecek yerler haritası’ yaratmış.
Bir mikrosite olan uygulamada gideceğiniz yeri seçip sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz, arkadaşlarınıza da önerilerini sormuş oluyorsunuz böylece. Uzun süredir sosyal medyadaki varlıklarını özellikle kitle-kaynak modelinde projelerle sağlam tutmaya çalışan KLM’nin dijital pazarlama müdürü Viktor van der Wijk’e göre KLM’nin görülecek yerler haritası projesi markanın ilk ‘little act of kindness’ işi. Katılımcılar ücretsiz olarak kendilerine özel bir haritayı kapılarına kadar gelmiş buluyorlar, böylece marka da e-mail adreslerini toplamış oluyor.