Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Angry Birds’ün Yaratıcısı Mobil Oyun Şirketi Rovio, Reklam Sektörüne Bulaşıyor

Angry Birds’ün Yaratıcısı Mobil Oyun Şirketi Rovio, Reklam Sektörüne Bulaşıyor

Angry Birds oyununun yaratıcısı mobil oyun şirketi Rivon, daha önce üçüncü partilerle gerçekleştirdiği reklam işlerinden artık kendisi kazanacak.

Oyun geliştirici Rivon, Salı günü bünyesinde reklam bölümü açtı, Angry Birds gibi kendi oyunlarında ve Youtube kanalında reklam satın alımı yapmak isteyen markalara göz dikiyor.

Şimdiye kadar şirketin oyun içi mobil reklam alanlarının satışı yalnızca üçüncü parti reklam ağları üzerinden işliyordu, şirket ise oyunların indirilmesinden ve satın alınmasından kar sağlayıp büyüyordu. Reklam satımını bünyesine almak büyüme ve kazanç anlamında şirketi bir adım öteye taşıyacak bir hareket.
Reklam işbirliği ekibi olarak adını koydukları dedike departmanı henüz tam olarak oluşturmamışlar, fakat ekip en kısa zamanda Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’ya yayılarak banner reklam alanlarının ötesinde işler ortaya çıkarmayı hedefliyor. Şirket bu departmanı aslaüçüncüparti reklam ağı gibi görmüyor, direkt olarak Angry Birds gibi oyunlara markaların entegrasyonu konusunda çalışmayı planlıyor. Henüz anlaştıkları markaları açıklamıyorlar ama yakında isimleri duyulacak.
Angry Birds’ün bağımlılık yaratan bir iPhone oyunundan, adeta çok medyalı bir ürün olmakla yükselen grafiği ve onlarca farklı ürün çıkarma kapasitesi zaten başlı başlına bir başarı tablosu. Şirket de reklam konusundaki vizyonlarının daha önce Mc Donalds ile gerçekleştirmiş oldukları projedeki örneğe benzeyebileceğini söylüyor. Çin’de bir Mc Donalds restaurantında Mc Donals’ın amblemindeki sarı yay şekli dev bir Angry Birds sapanı gibi görünüyordu.
Özetle kullanım haklarının etinden ve sütünden yararlanmayı, Angry Birds’un popülaritesini büyük markaların kullanma potansiyelini daha fazla paraya çevirmeyi hedefliyor şirket diyebiliriz. Chicago, Los Angeles ve New York ofislerine bu departmanlar için müşteri temsilcileri alacak olan markanın kaç tane pozisyon açacağı henüz belli değil.