Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Angry Birds Şimdi De Çizgi Film Oluyor

Angry Birds Şimdi De Çizgi Film Oluyor

263 milyon aktif oyuncuya sahip Angry Birds sevdası bitmek tükenmek bilmiyor!

Angry Birds hayatımıza gireli henüz 3 yıl oldu, ancak son 4 yılın mobil patlamasının en üstüne oturan bu figürler popülerliklerini hiç kaybetmeden devam ediyorlar.

Aralık 2009 yılında iOS’da yayınlanan, o günden beri Rio, Seasons, Space, Magic ve Star Wars gibi beş oyunu ile devam eden, bütün dünyada “Hacı bir Angry Birds de biz yapsak parayı kırarız ya” güdüsüyle iOS oyun developerlarının ortaya çıkmasına ön ayak olan, Android ve Symbian’da kısıtlı kalmayıp Google Chrome Play’e, Facebook’a, Xbox Live Marketplace’e, hatta Samsung SmartTV’ye giren, domuzlarının ayrı oyunu çıkan, 9 kitaba konu olan ve bir türlü hayatımızdan çıkıp gitmeyen kuşlarımız şimdi de çizgi film oluyor.

Özellikle çocuk sahibi okurlarımızın bileceği gibi, çocukların anne-babalarının telefon ve tabletlerinde en çok oynadıkları oyunlardan birisi Angry Birds. Geçen ay Rovio’nun YouTube kanalı 1 milyar izlenmeyi de geçti, bu yüzden Rovio’nun çocuklara yönelik bir çizgi film çıkartması çok mantıklı ve güvenli bir karar.

Rovio en son 2012 yılında “1 milyardan fazla indirildik” dedikten sonra -muhtemelen kimseyi üzmemek için- toplam indirilme sayısını açıklamayı bıraktı. Artık sadece aktif oyunlarının sayısını söylüyorlar, geçen Aralık ayında bu sayı 263 milyondu. (Facebook’un 1 milyar kullancısı olduğunu, Angry Birds’ün indirilme sayısının belli ki bu sayıyı geçen yıl çoktan geçtiği hatırlatmak isterim.)