Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Öpücükle Etkinleşen İlk Kupası F1’de Sahibini Buldu

Dünyanın Öpücükle Etkinleşen İlk Kupası F1’de Sahibini Buldu

Lenovo’nun Formula 1 için hazırladığı dünyanın ilk "öpücükle etkinleştirilen" kupasını, Japonya Grand Prix’sinde Hollandalı pilot Max Verstappen kazandı.

Podyum kutlaması, Formula 1 Grand Prix’sinin en ikonik anlarından biri. Kazanan pilot, dünyanın en iyi sürücülerine karşı mücadele ettikten sonra bu podyumda kupayı kaldırıyor ve binlerce taraftarın önünde kupaya bir kutlama öpücüğü veriyor. Bu gelenekten yola çıkan Lenovo, bu yılki kutlama için dünyanın ilk “öpücükle etkinleşen” kupasını yarattı. Kupa öpüldüğünde kazanan sürücünün ülkesine ait bayrağın renklerini gösteriyor.

Formula 1 geleneğine Lenovo’dan teknolojik dokunuş

Kazanan podyuma çıktığında, kupanın üzerindeki “öp beni” yazan ışıklandırmalı noktayı öpüyor. Bu nokta öpüldükten sonra kupa, yukarıda da açıkladığım gibi kazanan sürücünün ulusal bayrağının renklerine bürünüyor.

Kupanın yapımında, dokunmaya duyarlı mikro anahtar teknolojisi kullanılmış. Lenovo, Formula 1 Lenovo Japon Grand Prix 2023’ün ve Formula 1 Lenovo Ameri̇ka Bi̇rleşi̇k Devletleri̇ Grand Prix 2023‘ün isim sponsoru olarak her iki yarışın kazananları için bu özel kupayı yaratma ayrıcalığına erişmiş. Ayrıca Lenovo, son teknoloji donanımlardan veri toplama çözümlerine, yüksek performanslı bilgi işlemden gelişmiş hizmetlere kadar Formula 1’de önemli bir aktör.

Lenovo’nun Kurumsal Pazarlama Yönetici Yaratıcı Direktörü Philip Marchington şu açıklamayı yapmış: “Lenovo tarafından hayal edilen ve ikonik tasarım firması Pininfarina tarafından şekillendirilen kupanın çarpıcı şekli, F1 araçlarının hava girişini yansıtıyor ve Lenovo logosunun oranlarını yansıtan parametrik bir desen içeriyor.”

Dünyanın öpücükle etkinleştirilen ilk ödülü, 24 Eylül’de Japonya’nın Suzuka kentinde düzenlenen Formula 1 Lenovo Japon Grand Prix 2023’’te sahibini buldu. Aynı teknolojiyle yaratılan ikinci bir kupa, 22 Ekim’de Austin, Teksas’ta düzenlenecek Formula 1 Lenovo Ameri̇ka Bi̇rleşi̇k Devletleri̇ Grand Prix 2023’te podyumu aydınlatacak.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Japonya Grand Prix’sini Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Böylece kupayı öperek etkinleştiren ilk pilot Verstappen oldu. Red Bull Racing, Max Verstappen’in yarışı kazanmasıyla sezonun bitimine 6 yarış kala 2023 F1 takımlar şampiyonluğunu garantiledi.

Görsel: Lenovo, F1, Max Verstappen