Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft’un Yapay Zekâlı Asistanı “Copilot” Windows 11’le Geliyor

Microsoft’un Yapay Zekâlı Asistanı “Copilot” Windows 11’le Geliyor

Günlük kullanıma yönelik bir yapay zekâ asistanı olarak tanıtılan Microsoft Copilot, Windows 11 güncellemesiyle birlikte kullanıcıya sunulacak.

Microsoft dün gerçekleştirdiği Microsoft Event’te, yeni yapay zekâ asistanı Copilot’un artık Windows 11, GitHub, Microsoft 365, Edge ve Bing dahil birçok Microsoft ürününde geçerli olacağını resmen duyurdu. Bu yeni asistan; iş verilerini, interneti ve gerçek zamanlı bilgisayar etkinliğini birleştirerek kullanıcılara yardımcı olmak ve Microsoft’un en popüler ürünleri genelinde birleşik bir yapay zekâ deneyimi sunmak üzere tasarlanmış.

Microsoft Copilot yalnızca bir uygulama değil, gerektiğinde basit bir sağ tıklama eylemiyle ortaya çıkabilen tam entegre bir özellik. Bu entegrasyon, Microsoft’un yapay zekâyı kullanıcı deneyiminin doğal bir parçası haline getirme konusundaki kararlılığının bir kanıtı olarak yorumlanıyor.

Asistan, kullanıcının mevcut etkinliğini anlayabilecek ve bu bağlama göre ilgili yardımı sağlayabilecek. Bu yardımın niteliği, bir Word belgesinde düzenleme önermekten Bing’de ilgili arama sonuçlarını sağlamaya kadar uzanıyor. Tabii bunları yaparken kullanıcının gizliliğinin ve güvenliğinin korunmasına da önem verilmiş.

Copilot’un ilk sürümü, 26 Eylül’den itibaren Windows 11’e yönelik ücretsiz güncellemenin parçası olacak. Sonbaharın sonlarında Bing, Edge ve Microsoft 365’e dahil edilecek.

Gelecek Windows 11 güncellemesi; Paint, Photos ve Clipchamp gibi uygulamalardaki yapay zeka destekli deneyimler de dahil olmak üzere 150’den fazla yeni özellik sunacak. Bu özellikler, bu uygulamaları daha sezgisel ve güçlü hale getirerek kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek için tasarlanmış.

Copilot ve DALL.E 3 ile bambaşka bir Bing deneyimi

Copilot’un yanı sıra Bing artık OpenAI’nin ChatGPT ile entegre yeni aracı DALL.E 3 modelini de destekleyecek. DALL.E 3’ü dünkü haberimizde detaylı olarak anlatmıştık. Buradan habere göz atabilirsiniz. Bu sayede daha kişiselleştirilmiş arama sonuçları, yapay zekâ destekli yeni bir alışveriş deneyimi ve Bing Chat Enterprise’a yönelik güncellemeler sunacak.

Microsoft 365 Copilot, yeni yapay zekâ asistanı Microsoft 365 Chat ile birlikte 1 Kasım 2023’ten itibaren kurumsal müşterilerin kullanımına sunulacak. Bu, Microsoft’un kurumsal müşterilere yönelik yapay zeka tekliflerinde önemli bir genişlemeye işaret ediyor ve onlara üretkenliği ve verimliliği artıracak güçlü araçlar sağlıyor.

Microsoft etkinlikte, ön siparişe açık yeni Surface cihazlarını da tanıttı. Zaten genel olarak etkinliğin teması yapay zekâ ve Surface idi. Yapılan açıklamaya göre bu cihazlar, kullanıcılara yeni yazılım özelliklerini tamamlayacak güçlü donanımlar sağlayarak yapay zekâ deneyimlerini geliştirmek için tasarlanmış.

Yenilikleri daha detaylı incelemek için şuraya göz atabilirsiniz.

Görsel: Microsoft