Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MINI’nin Metaverse Macerası MINIverse [Web Summit 2022]

MINI’nin Metaverse Macerası MINIverse [Web Summit 2022]

MINI'nin ABD pazarlama başkanı ve reklam ajansı yaratıcı yönetmeni markanın metaverse projesini nasıl hayata geçirdiklerini anlattı.

MINI ABD CMO’su Patrick McKenna ve Pereira O’Dell CCO’su Robert Lambrechts, Meta’nın Horizon Worlds platformu için geliştirilen MINIverse projesini nasıl hayata geçirdiklerini Web Summit sahnesinde anlattı.

MINI’nin ana iletişim stratejisi olan PLAY / Oyun kavramıyla bu dünyaya kolayca girebildiklerini söyleyen ikili, konuşmaya oyun kavramını tanımlayarak başladı. “Oyun: Gereksiz bir sorunu çözmek için gönüllü çaba” olarak özetleyebileceğim çeviri, MINI markasının da cesur işler yapabilmesinin arkasındaki ana felsefelerden biri. Marka, insanlar oyun oynayarak öğrenir düşüncesinden hareket ederek markalar da oyun oynayarak öğrenemez mi diye hareket ediyor. Bu şu yüzden önemli, metaverse kavramı hayatımıza girdiğinden beri tüm markalar bu sıcak konuda bir proje ya da en azından bir strateji geliştirmek için uğraşıyor. MINI’nin yaklaşımıysa bir çocuğun oyuna yaklaşımı gibi; hadi oynayalım ve oynarken öğrenelim.

Meta’nın (eski adıyla Facebook) metaverse platformu Horizon Worlds için geliştirilen MINIverse deneyimi için markanın oyuna başlaması fizik kurallarını iptal etmesi olmuş. Fiziği bırakıp hayal gücüne odaklanan proje, daha az kontrolle daha çok yapılandırılmamış eğlence ortaya çıkartmak istemiş. Böylece araçların uçabildiği bir dünya fikri hayata geçirilebilmiş.

McKenna ve Lambrechts konuşmalarında çok önemli bir konuya daha değindiler. Markaların bu tip projelere zaman harcamaları verimsiz olabilir mi? Ya bu iş boşa giden bir zaman olursa? MINI yetkililerinin bu soruya yanıtı çok net: Ya zamanımızı boşa harcarsak diye geçen zaman boşa harcanan en önemli zamandır. Bu yüzden çok düşünmek yerine hemen uygulamayı hayata geçirmek ve deneyimi tüketicinin karşısına çıkartıp sonuçları ondan sonra değerlendirmek MINI için oyunun en önemli kurallarından biri.

Görseller: Bigumigu, BMW Group