Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Web3 İçin İkonik Markalar İnşa Etmek [Web Summit 2022]

Web3 İçin İkonik Markalar İnşa Etmek [Web Summit 2022]

'Most Innovative Companies' adlı podcastinin sunucusu ve FNDR'nin kurucusu James Vincent, Web3'te ikonik markalar inşa etmek için şirketlerin izlemeleri gereken adımları anlattı.

Fast Company’nin ‘Most Innovative Companies’ adlı podcastinin sunucusu ve danışmanlık şirketi FNDR’nin kurucusu James Vincent, Web Summit 2022’de gerçekleştirdiği “Web3 İçin İkonik Markalar İnşa Etmek” adlı sunumda Web3 şirketlerinin izlemeleri gereken adımları anlattı. Vincent’a göre Web3 şirketleri Apple, Airbnb ve Snapchat’i takip etmeli.

Bir markayı ikonik yapan temel unsurun istikrarlı ve gelişen bir hikayeye sahip olmak olduğunu belirten Vincent, baştan sona devam eden bir hikayenin aynı zamanda geçmişi günümüze bağlayan birleştirici bir anlatı olduğunu vurgulayarak, “Birleştirici bir hikaye, kültürle de bağlantılı olduğu için gelişmeye devam eder. Kültürle bağ kuran hikaye ise güven yaratır.” dedi. Güvensizlik, şu anda Web3’ün aşması gereken en büyük sorunlardan biri. Vincent’a göre bu durum Web3’ün büyük bir hikayesinin olmamasından kaynaklanıyor.

Söz konusu ikonik markalar inşa etmek olduğunda Steve Jobs’sız bir sunum elbette düşünülemezdi. Vincent da, Apple’dan Steve Jobs, Airbnb’den Brian Chesky ve Snapchat’ten Evan Spiegel’in şirketleri üzerindeki dönüştürücü etkilerini sunumuna taşıdı. Kültürlerle bağ kurma konusundaki başarısıyla Airbnb’yi, gerçek arkadaşlar için yarattığı içerik formatıyla güven unsurunu karşılayan Snapchat’i, güçlü hikaye anlatımıyla ise Apple’ı Web3 şirketlerine rehber olarak gösterdi.

Bir dönem iPod’un kitleler üzerinde yarattığı şok etkisini bugün metaverse, web3 ile birlikte yaşadığımızı belirten Vincent, ikinci aşamada Web3 şirketlerinin ihtiyacı olan şeyin fiziksel dünya ile köprü kurmak olduğunu söyledi. “Burberry ve Minecraft nasıl bir araya geldi? Web3 şirketleri fiziksel dünya ile bağ kurmanın bir yolunu bulmak zorunda. Ne dijital dünya tamamen görmezden gelinebilir ne de fiziksel dünya.” sözleriyle Web3 markaları için hibrit bir modelin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Görseller: Web Summit, Twitter, LinkedIn