Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Futbolun Tutkusu İstatistiği Yener

Futbolun Tutkusu İstatistiği Yener

Mastercard Türkiye’nin 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için hazırladığı reklam filmi, futbolda tutkunun imkansız diye bir şey tanımadığını anlatıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçlarını ardından Chelsea ve Manchester City finale kalmaya hak kazandı. İstanbul’un ev sahipliği yapacak final maçı 29 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. 2005 yılındaki final maçının ardından 16 yıl aradan sonra İstanbul’da oynanacak büyük final için hazırlıklar yapılıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsoru olan Mastercard da futbolda tutkunun maç sonucunu nasıl değiştirebileceğini ve imkansız diye bir şey olmadığını eski maçlardan istatistiksel veriler eşliğinde sunuyor.

Kazananlar asla pes etmez

4129Grey tarafından Mastercard Türkiye için hazırlanan reklam filmi futboldaki paha biçilemez geri dönüşlere vurgu yapıyor. Dünyanın en büyük spor veri şirketlerinden Stats Perform (OPTA) iş birliğiyle hesaplanan istatistiklerde inanılması güç geri dönüşlere yer veriliyor. 1999 yılında Manchester United’ın yüzde 1,8 kazanma şansı olmasına rağmen kazanmasına, 2017 yılındaki FC Barcelona’nın tur atma ihtimalinin yüzde 0,4 olmasına rağmen başarmasına, 2019 yılındaki Tottenham Hotspur FC’nin maçı çevirme olasılığı yüzde 1,4 olmasına rağmen maçı çevirmesine vurgu yapılıyor. Tabii ki UEFA Şampiyonlar Ligi finali denilmişken 2005 yılındaki efsane AC Milan – Liverpool FC maçı da unutulmuyor. Liverpool FC’nin kupayı kaldırma şansı yüzde 0,6 iken şampiyon olduğu hikaye de reklam filminde yer alıyor.

Nejat İşler tarafından seslendirilen reklam filmi Türkiye’de ulusal kanallarda ve dijital medya mecralarında paylaşılacak. Film ayrıca İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olarak Avrupa’da dijital mecralarda yayımlanacak.

Künye

Müşteri: Mastercard Türkiye
Müşteri Yetkilisi: Ceren Türkben Kaya, Ayşegül Türsen
Ajans: 4129Grey
CEO & CCO: Alemşah Öztürk
Strateji ve Müşteri İlişkilerinden Sorumlu GMY: Leslie Krespin
Kreatif Direktör: Ahmet Terzioğlu
Yaratıcı Ekip: Bilal Öztaş, İpek Şurdum, Gürkan Akkurt
Yaratıcı Stratejist: Zeynep Özdoğan
Marka Ekibi: Melis Erduran, Buket Törin
Operasyon Ekibi: Yaşar Eser, Umut Gülbayrak
Sosyal Medya Ekibi: Soner Saygılı, Didem Dezer, Arif Yüksel, Selin Saka
Prodüksiyon Ekibi: Gülşah Batıbeki Güler, Kasım Bektaş, Sezgin Saka
Motion Artist: Mahmut Kalyoncu

Görsel: YouTube