Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spor Sponsorluğunda Alışılmadık Ortaklık

Spor Sponsorluğunda Alışılmadık Ortaklık

Can Yayınları, "kitap sponsorluğu" kapsamında Darüşşafaka Basketbol Kulübü ile birlikte farklı ve özgün bir iş birliği gerçekleştirdi.

GSM şebekeleri, spor giyim markaları, hızlı tüketim ürünleri, bankalar, sigorta şirketleri ve günümüz trendi kripto para borsaları. Söz konusu spor sponsorluğu olduğunda bu alanlarda faaliyet gösteren markaların sosyal sorumluluk kapsamındaki iş birliği anlaşmalarına oldukça aşinayız. Bu nedenle bir yayınevi ve bir spor kulübünün ortaklığı oldukça dikkat çekici.  Alışılmadık bir sponsorluk anlaşması gerçekleştiren Can Yayınları, Darüşşafaka Spor Kulübü ile birlikte gerçekleştirdiği yaratıcı iş birliğini bir basın toplantısı ile duyurdu.

Hayata geçirilen “kitap sponsorluğu” kapsamında Darüşşafaka Spor Kulübü’nün altyapısında bulunan takımların tüm iç saha maçlarında hem ev sahibi hem de misafir takımın tüm oyuncularına tüm sezon boyunca Can Yayınları’nın eserleri hediye edilecek.  Aynı zamanda 3500 seyirci kapasiteli Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda 200 kişilik bir “Can Tribünü” oluşturularak biletlerini bu tribünden satın alan tüm taraftarlara her maç Can Yayınları’nın bir kitabı verilecek. Bu özel tribünün biletleri Eylül ayından itibaren satışa açılacak. Ayrıca maç günü indirimleri, kitap kulüpleri ve imza günleri gibi etkinlikler de planlanıyor.

Bu denli özgün bir çalışma görebilir miyiz bilinmez ancak 100 günden az bir süre kalan 2022 FIFA Dünya Kupası vesilesiyle spor sponsorluğu adına bugünlerde daha fazla yeni iş göreceğimiz kesin. Ana sponsorlardan Coca Cola’nın birkaç gün önce paylaşılan FIFA Dünya Kupası tanıtım filmi bunlardan biri. Merak edenler videoyu aşağıda izleyebilirler. Bir diğer taze sponsorluk tanıtım filmi ise bugün paylaşılan Türk Hava Yolları’nın 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi videosu. Detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Görseller: Can Yayınları, Youtube.