Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duolingo Ejderhaların Dilinden Anlıyor

Duolingo Ejderhaların Dilinden Anlıyor

Duolingo, ileri düzey Valyria dili kursuyla meraklılarını House of the Dragon için hazırlıyor.

Yayınlandığı 150 ülkede, 8 sezon ve 73 bölümüyle milyonlarca izleyici kazanarak tüm zamanların en çok izlenen fantastik dizisi olan Game of Thrones’un hikayesi geçmişe dönerek devam ediyor. Dizinin sona ermesiyle 18-49 yaş arasındaki seyirci kitlesinin yüzde 51’ini kaybeden HBO, 2019 yılında devam niteliğindeki yeni projesi House of Dragons’u duyurmuştu. Dizi, Game of Thrones zamanının 200 yıl öncesinde geçen Targaryen iç savaşını konu alıyor.

Dünya genelinde 500 milyon kullanıcıya ulaşan dil platformu Duolingo, HBO’nun 21 Ağustos 2022 tarihinde yayınlayacağını açıkladığı House of the Dragon için ileri düzey Valyria eğitiminin kapsamını genişletti.

George R. R. Martin’in kurgusal evreninde bir zamanlar egemen uygarlık olan Valyria halkının kadim dili olan Valyria, hali hazırda Duolingo içinde bulunan yabancı dillerden bir tanesi. Duolingo, HBO’ nun yeni serisi öncesinde 150 yeni kelime ile kursun kapsamını genişletti. Game of Thrones dizisinde daha çok Daenerys Targaryen’dan duymaya alışık olduğumuz dil, House of the Dragon’un ana dili. Duolingo, eklenen yeni kelimeler için Game of Thrones’daki diller üzerinde çalışan dilbilimci David Peterson ile iş birliği gerçekleştirdi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Duolingo (@duolingo)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: HBO, Twitter, Instagram.