Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duolingo Japonca’yı Animelerle Öğretecek

Duolingo Japonca’yı Animelerle Öğretecek

Japonca öğrenimini daha eğlenceli hale getirerek kolaylaştırmak isteyen Duolingo, anime yayıncısı Crunchyroll ile yaptığı iş birliğini duyurdu.

Dil öğrenme uygulaması Duolingo, Japonca öğrenimini kolaylaştırmak amacıyla anime yayıncısı Crunchyroll ile iş birliği yaptığını duyurdu. İş birliği kapsamında altıncı yıl dönümünü kutlayan Duolingo platformundaki Japonca kursuna çeşitli dizilerden 50 ikonik anime temalı ifade eklenirken, en çok izlenen animelerden bazıları ders planında kendilerine yer bulacak. Bir kullanıcı araştırmasına göre İngilizce konuşanların platformda öğrendiği en popüler üçüncü dil olan Japonca’yı öğrenenlerin yaklaşık üçte biri, dili öğrenmek için ana motivasyonlarını eğlence olarak açıklıyor. Crunchyroll ortaklığıyla Duolingo, Japonya’nın sevilen sanat formunu kullanarak dil öğrenme sürecini daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor.

Anime hayranları için en sevilen dizileri Japonca kursuna dönüştüren Duolingo’da yer alacak animeler arasında bir lisenin yüzme kulübünde yaşananları konu alan Free! – Iwatobi Swim Club; üç sıradan kız hakkında gerçeküstü bir komedi olan Nichijou – My Ordinary Life, uzaylıların işgaliyle başlayan bir macera olan Gintama ve gizemli bir olayı araştıran bir grup liseli gencin başından geçenleri konu alan Hyouka da bulunuyor. Duolingo ayrıca Japonca öğrenenlere dünyanın en büyük anime kitaplığının reklamsız akışını sunan Crunchyroll Mega Fan premium erişimi için bir aylık ücretsiz puan kazandıracak.

Dil öğrenimine yönelik küresel ilginin büyük ölçüde büyük popüler kültür ve sosyal olaylardan etkilendiğini belirten Crunchyroll, Duolingo ile gerçekleştirilen ortaklığın bir parçası olarak premium Crunchyroll abonelerine uygulamanın premium katmanı olan Super Duolingo’nun iki aylık deneme sürümüne erişim imkanı sunacak. Bunun yanı sıra standart Crunchyroll kullanıcıları da Super Duolingo’nun bir aylık deneme sürümüne sahip olabilecekler. 16 Temmuz tarihine kadar tüm kayıtlı Crunchyroll kullanıcıları, bu bağlantı adresinde yer alan promosyon kodu bölümüne CRUNCHYDUO kodunu girerek Super Duolingo’daki 1 aylık ücretsiz deneme haklarını kullanabilirler.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Duolingo (@duolingo)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Twitter, Instagram