Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
7 Numara Bir Tişörtten Fazlası

7 Numara Bir Tişörtten Fazlası

Manchester United, adidas ile birlikte 7 numaralı formasını giyen efsane isimleri bir araya getirerek "Story of Seven" adlı bir video çalışması yayınladı.

Skor, asist sayısı, topa sahip olma oranları ve daha bir dolu istatistikle futbol rakamların hayli önemli ve hakim olduğu bir spor. Öte yandan nasıl ki futbol yalnızca futbol değilse, rakamlar da sıradan rakamlar olmuyor. Bazı sayılar var ki, futbolun da önüne geçerek toplumsal bir fenomene dönüşüyor. Tıpkı Maradona ile ikonikleşen 10 numara ve Cruyff’un efsanevi 14 numarası gibi. Tarihinde Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham gibi efsanevi isimleri barındıran Manchester United için ise sihirli sayı 7!

İngiliz Premier Lig kulübü, 7 numaralı formasını giyen efsanevi isimleri adidas ile birlikte hayata geçirdiği projesinde bir araya getirdi. Proje kapsamındaki fotoğraf çekiminin yanı sıra hazırlanan “Story of Seven” adlı video çalışmasında, Manchester United’ta 7 numaralı formayı giymenin hissettirdiklerini ve verdiği sorumluluğu kendi ifadeleriyle aktaran Robson, Cantona, Beckham ve kadın takımının 7 numarası Ella Toone’na, hali hazırda 7 numaralı formayı giymekte olan Sir Alex Ferguson’un yıllar önceki keşfi Christiano Ronaldo da eşlik ediyor.

Sir Alex Ferguson’un United’ın başında olduğu süre boyunca en iyi kaptan olarak anılan Bryan Robson’ın 7 numarayı giymesi de şaşırtıcı değildi elbette. 7 numaranın itibarının futbol efsanelerinden George Best zamanından kalma olduğunu belirten Robson, “Birdenbire orta sahanın ortasında oynamaya başladım ve her zaman yediyi giyiyordum. Bunun benim için şanslı bir sayı olduğunu hissettim ve sonraki on iki yıl boyunca yedi numarayı giydim.” diyor. Eric Cantona ise 7 numara olmayı şahsına münhasır tavrıyla tanımlıyor: “Yedi numara, birşeyler yaratabilen, bazen özgür olması gereken kişidir.”

Beckham’ın 7 numaralı forma ile olan hikayesi ise diğerlerinden biraz farklı. Robson ve Cantona’ya doğal olarak gelen 7 numaralı forma, Ferguson tarafından Beckham’a kolay teslim edilmedi. Uzun süre 10 numara ile sahada mücadele eden eski futbolcu, Teddy Sheringham’ın takıma transferinin ardından 10 numarayı ona bırakarak Ferguson’un talebiyle 7 numarayı sırtına geçirmiş. Manchester United Kadın Takımı’ndaki ilk yedi numara olan Toone ise Casey Stoney zamanında kendisine verilen formanın 7 numara olduğunu farkettiğinde kulüp için önemini bildiğinden bunun sadece bir forma olmadığını düşündüğünü söylüyor.

“Fubolu kafanla oynarsın, bacaklarını koşmak için kullanırsın.” der efsanevi Hollandalı futbolcu ve teknik direktör Johan Cruyff. Futbolu da rakamları da kişileri de sıradanlıktan çıkararak unutulmaz kılan tam olarak budur. Merak edenler “Story of Seven” videosunu aşağıda izleyebilirler. 

Görseller: Manchester United, Instagram, Youtube