Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix Serilerinin Gizlenmiş Referanslarını Bulabilecek Misiniz?

Netflix Serilerinin Gizlenmiş Referanslarını Bulabilecek Misiniz?

BETC Paris tarafından Bouygues Telecom için hazırlanan reklam filminde Netflix Originals içeriklerinden 20 gizli referans bulunuyor.

Fransız telefon ve internet şirketi Bouygues Telecom yeni abonelerine bir yıl boyunca ücretsiz sunacağı Netflix aboneliği için Netflix Originals içeriklerinin hayranı olan izleyicileri eğlenceli bir teste tabii tutuyor. BETC Paris tarafından hazırlanan 60 saniyelik reklam filminde Netflix Originals içeriklerinden 20 gizli referans bulunuyor. Where’s Waldo serisiyle kapışabilecek bu av serüveninde bütün ipuçlarını bulmak ise sıkı bir Netflix içerik takipçisi olmayı ve gözleri kırpmadan reklam filmini izlemeyi gerektiriyor.

Referansları bulmak için sıkı bir Netflix Originals içerik takipçisi olmak gerekiyor

Bouygues Telecom yayınladığı reklam filminde bir anne ile oğlunun gündelik hayatını konu ediniyor. Şarjı biten genç evin içinde telefonun şarjını aramaya koyulduğu anda gizlenmiş referanslarda birer birer gözükmeye başlıyor.

Orange is the New Black serisinin Piper Chapman isimli karakterinin yaka kartı, La Casa de Papel serisinde ekibin beyni olan Profesör’ün gözlüğü, kapının arkasında gizlemiş The Haunting of Hill House serisinden bir hayalet ve geçtiğimiz günlerde 3. sezonu yayınlanan Stranger Things dizisinin ışıkları dikkat çeken referanslar arasında bulunuyor.

Referansları internet sitesinden teyit etmek mümkün

Reklamın sonundaki ufak detay da gözlerden kaçmıyor. Reklam boyunca şarjını arayan genç aramadan vazgeçip annesiyle beraber dizinin devamını izlemeye koyulduğunda aslında bütün planın anne tarafından yapılmış olduğu anlaşılıyor. Oğluyla beraber vakit geçirmek isteyen anne, telefonun şarjını kasıtlı olarak yanındaki yastığın altına gizlediği ortaya çıkıyor.

Iconoclast Paris prodüksiyon şirketinden Adrien Armanet’in yönettiği reklam filmi için bir de internet sitesi hazırlanmış. spotthereference.com adlı siteye giren kullanıcılar reklam filminin içine yerleştirilmiş içerikleri ve onunla alakalı olan ipucunu yazıp 60 saniyelik filmde geçen bütün referansları bulmayı deneyebilir.

Künye

Müşteri:  Bouygues Telecom
Müdürler: Tanguy Moillard, Anne-Laure Dreano, Céline Matter, Jérémy Rodney, Lucas Joly, Diane Réol
Ajans: BETC Paris
Ajans Yöneticileri: Bertille Toledano, Mathieu Laugier, Sophie Roberts, Adrien Bletton
İdari Yaratıcı Yönetmen: Stéphane Xiberras
Yaratıcı Yönetmen: David Soussan, Marie-Ève Schoettl, Alexandre Girod
Metin Yazarı: Julien Vergne
Sanat Yönetmeni: Julien Vergne
Prodüksiyon Şirketi: Iconoclast Paris
Yapımcı: Jean Duhamel / Jules Dieng
Yönetmen: Adrien Armanet
Ses: General Pop
Web Tasarımı: Mickael Dubost
Teknik Danışman: Alexis Galbourdin, Benjamin Vergne
Geliştirici: Antonin Langlade

Görsel: Youtube