Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renk Değiştiren Dolaplar

Renk Değiştiren Dolaplar

Orijeen'in Color Flow adlı koleksiyonunda yer alan dolaplar, baktığınız noktaya göre renk değiştiriyor.

Günümüzde, kullanıcıyla ve onun dış dünyayla etkileşimini renk değişimiyle vurgulayan pek çok ürüne ve projeye rastlamak mümkün. Hareketle renk ve şekil değiştiren sihirli halı Magic Carpet, yalayınca renk değiştiren dondurma Xamaleón, ruh halinize göre renk değiştiren giysi GER: Mood Sweater ve sıcaklığa bağlı olarak renk değiştiren kazak Ice Knit geçmişte yer verdiğimiz bu tür projelerdendi. Cinsel yolla bulaşan hastalık saptayınca renk değiştiren prezervatif S.T.EYE ve kan şekeri seviyesine göre renk değiştiren dövme ise renk değişimini sağlık durumu takibi açısından ele alan projelerdi. Color Flow da durduğunuz noktaya ve hareketinize bağlı olarak renk değiştiren bir dolap.

Renk değiştirmeyi sağlayan mercekli yüzeyler

Güney Koreli tasarım stüdyosu Orijeen, tasarımlarının renk değiştirme özelliğine sahip olması için mercekli yüzeyler kullanıyor. Color Flow (renk akışı) adlı mini koleksiyonlarındaki iki dolap da bu tür yüzeylere sahip. Koleksiyon, yeşil ve mavi tonları arasında renk geçişi yapabilen bir gardırop ile pembe mavi tonları arasında renk değiştiren minik bir büfeden oluşuyor. Farklı mercekler uygulayarak tasarımları farklı renklerde üretmek de mümkün.

Color Flow’un renk değiştirme özelliği, kullanıcının nesnelerle olan ilişkisini görünür yapmayı hedefliyor. Mobilya, mekan ve konsept araştırma tasarımı alanlarında üretim yapan Orijeen; sık sık insanlar, tasarım ve çevre arasındaki bağlantılara dikkat çeken projeler üzerinde çalışıyor.

Görsel: Orijeen