Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yastıklara İşlenmiş Uyku Portreleri

Yastıklara İşlenmiş Uyku Portreleri

Maryam Ashkanian, yastıklara dikişle uyuyan yüzler işlediği Sleep Series projesine yeni çalışmalar ekledi.

Uyku hep içimizde bir özlem. Ekran ışıklarının gölgesinde kaldı uykularımız ve ona giderek daha az zaman ayırır olduk. Oysa belleğimizin işlendiği, uyanıkken farkında bile olmadığımız gerçekleri rüyalarımızda görme fırsatı bulduğumuz yer uyku. Fiziken ve zihnen yenilendiğimiz sihirli bir alan. Maryam Ashkanian, Sleep Series ile, bu gizemli dünyaya bir güzelleme sunmuştu. Sanatçı bu seride yeni yastık-portreler üretmeye devam ediyor.

Yastık heykeller: Sleep Series

Maryam Ashkanian’a göre, uyku ve rüyalar kişiyi daha geniş evrenlere götüren birer yolculuk. Tekstil sanatı alanında üretim yapan İranlı sanatçı, Sleep Series projesinde bu yolculuğa çıkmış huzurlu yüzleri tasvir ediyor. El yapımı yastıklar üzerine dikişle çizilen portreler adeta birer kara kalem çalışması gibi. Portreler, uyuyan figürün kişiliğine dair ipuçları da sunuyor. Örneğin figürün bileği üzerindeki çiçekli bir saat, yüzükleri, saçların karmaşası ya da yastığı çevreleyen bir fırfır o figürün dünyasına dair göstergeler niteliğinde. Sanatçının internet sitesinde bu seriyi heykel/yumuşak heykel çalışması olarak nitelendirdiğini de belirteyim.

Maryam Ashkanian’ın internet sitesinde diğer çalışmalarını görebilir, Instagram’ı üzerinden sanatçıyı takip edebilirsiniz.

Sleep Series: Yastıklara İşlenmiş Uyku Portreleri Sleep Series: Yastıklara İşlenmiş Uyku Portreleri Sleep Series: Yastıklara İşlenmiş Uyku Portreleri Sleep Series: Yastıklara İşlenmiş Uyku Portreleri Sleep Series: Yastıklara İşlenmiş Uyku Portreleri

Görsel: Instagram